Úřad vlády: Dny otevřených dveří letos navštívilo téměř 16 000 lidí

22.11.2022 7:33 | Tisková zpráva

Na státní svátek 17. listopadu 2022 vyvrcholila prohlídkami Hrzánského paláce letošní sezóna dnů otevřených dveří v objektech spravovaných Úřadem vlády ČR.

Úřad vlády: Dny otevřených dveří letos navštívilo téměř 16 000 lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Od poloviny dubna, kdy se zájemcům jako první otevřela Benešova vila v Sezimově Ústí, využilo možnosti prohlédnout si vládní vily a paláce téměř 16 000 osob, dalších zhruba 11 000 zájemců navštívilo zrekonstruovanou zahradu Strakovy akademie.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Úřad vlády ČR nabídl letos veřejnosti řadu příležitostí navštívit běžně nepřístupné vládní objekty – Strakovu akademii, Lichtenštejnský a Hrzánský palác, Kramářovu vilu a vilu Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí. Alespoň jeden z těchto objektů byl otevřen během 32 víkendů od poloviny dubna až do konce října a také na všechny státní svátky, včetně těch připadajících na všední den. Zájem veřejnosti byl obrovský. Například Kramářovu vilu navštívilo během osmi termínů bezmála 6 000 osob, Benešovu vilu, která byla otevřena nejčastěji, pak 5 353 zájemců. Pražany a návštěvníky hlavního města lákala také možnost sobotních procházek po zrekonstruované zahradě Strakovy akademie. Možnosti prohlédnout si její novou podobu, která vychází z původní koncepce architekta Františka Thomayera z konce 19. století, využilo přibližně 11 000 návštěvníků.

Letošní dny otevřených dveří zakončily prohlídky Hrzánského paláce na státní svátek 17. listopadu. Příležitosti prohlédnout si historické interiéry budovy v Loretánské ulici na Hradčanech a užít si jedinečný výhled na malostranské střechy využilo 940 zájemců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…