Úřad vlády: Veřejnost si bude moci v sobotu opět prohlédnout interiéry Lichtenštejnského paláce

03.09.2021 13:04 | Tisková zpráva

První zářijovou sobotu 4. září 2021 bude mít veřejnost další možnost prohlédnout si reprezentační prostory Lichtenštejnského paláce na pražské Kampě. Úřad vlády ČR otevírá tuto cennou historickou památku v pravidelných intervalech od června až do listopadu letošního roku.

Úřad vlády: Veřejnost si bude moci v sobotu opět prohlédnout interiéry Lichtenštejnského paláce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Od 9 do 17 hodin čekají na návštěvníky dne otevřených dveří tradiční komentované prohlídky reprezentačních prostor Lichtenštejnského paláce spojené s výkladem o historii objektu, která sahá až do 16. století. Zájemci se dozví i zajímavosti o státních návštěvách, jež palác v majetku Úřadu vlády ČR v minulosti hostil, a kromě impozantních salónů a vzácného mobiliáře si budou moci prohlédnout i unikátní výstavu protokolárních darů předsedy vlády, které si premiér Andrej Babiš přivezl ze zahraničních cest.

Upozorňujeme návštěvníky, že vzhledem k hygienickým pravidlům nastaveným opatřeními Ministerstva zdravotnictví bude vstup do Lichtenštejnského paláce podmíněn použitím respirátoru či obdobných prostředků využívaných k ochraně dýchacích cest naplňujících minimálně všechny technické podmínky a požadavky, včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem. Limit počtu návštěvníků je stanoven na 20 osob pro jednu komentovanou prohlídku. Místo v prohlídce není možné rezervovat předem. Poslední skupina návštěvníků bude vypravena v 16 hodin.

Termín:
4. září 2021

Místo:
U Sovových mlýnů 506/4, Praha 1

Program:
9:00 – zahájení dne otevřených dveří
16:00 – zahájení poslední komentované prohlídky
17:00 – ukončení dne otevřených dveří

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…