Úřad vlády: Výstava, oceňující práci dobrovolníků, již rok putuje Českem

04.09.2021 12:11 | Tisková zpráva

Putovní výstava Česká vlna solidarity aneb občanská společnost v boji proti covid-19, kterou uspořádal Sekretariát Rady vlády pro nestátní neziskové organizace, oslaví 4. září 2021 rok od svého představení veřejnosti.

Úřad vlády: Výstava, oceňující práci dobrovolníků, již rok putuje Českem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Za tu dobu si ji mohli prohlédnout zájemci v Praze, Prachaticích, Ústí nad Labem a Moravské Třebové, v dalších českých a moravských městech se její uvedení plánuje.

Putovní fotografická výstava Česká vlna solidarity aneb občanská společnost v boji proti covid-19 mapuje ohromnou vlnu solidarity a dobrovolnické pomoci, kterou vyvolala na jaře 2020 pandemie nemoci covid-19. Sekretariát Rady vlády pro nestátní neziskové organizace se tehdy rozhodl tyto nezištné aktivity zmapovat a zhmotnit do výstavy.

Fotografie dokládající nasazení, s jakým jejich dobrovolníci šili zpočátku nedostatkové roušky, pomáhali distribuovat zdravotnický materiál, ochranné pomůcky i potravinovou pomoc, pomáhali rodinám a dětem s výukou i doučováním a starali se o volný čas dětí zaměstnanců v první linii, zaslalo na výzvu Úřadu vlády přes 200 neziskových organizací.

Na slavnostním zahájení výstavy 4. září 2020 v Lichtenštejnském paláci jejich práci ocenil i premiér Andrej Babiš, který zdůraznil, že právě pomoc, solidarita a soudržnost je to, co pomáhá překonat toto těžké období. Záštitu nad výstavou převzala zmocněnkyně pro lidská práva Helena Válková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…