Úřad vlády uspořádal zaměstnaneckou sbírku oblečení pro Oděvní banku u příležitosti Giving Tuesday

30.11.2022 10:57 | Tisková zpráva

Úřad vlády se letos poprvé zapojil do Světového dne štědrosti a dobrých skutků Giving Tuesday. Uspořádal zaměstnaneckou sbírku oblečení pro Oděvní banku a její výtěžek v úterý 29. listopadu 2022 předala vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková zástupcům Klubu svobodných matek.

Úřad vlády uspořádal zaměstnaneckou sbírku oblečení pro Oděvní banku u příležitosti Giving Tuesday
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Sbírka ve Strakově akademii probíhala celý týden od pondělí 21. listopadu do pondělí 28. listopadu a zaměstnanci Úřadu vlády věnovali zhruba 500 kg oblečení, které už sami či v rámci rodiny neunosí, ale pomůže někomu dalšímu.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

„Zejména v poslední dny bylo na sbírkovém místě hodně rušno, protože lidé donášeli oblečení na poslední chvíli. Jsem moc ráda, že naše výzva pomoci ošacením Klubu svobodných matek vyvolala tak pozitivní reakci a že se do sbírky zapojilo hodně zaměstnanců Úřadu vlády i s jejich rodinami,“ uvedla vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková.

Celkem třiatřicet pytlů oblečení, nejvíce dámského a dětského, si ve Strakově akademii na Giving Tuesday převzala projektová manažerka Klubu svobodných matek (ZDE) Andrea Kaňáková. Sesbírané množství pomůže zhruba stovce neúplných rodin.

Světový den štědrosti a dobrých skutků Giving Tuesday se pořádá od roku 2012 vždy první úterý po Dni díkuvzdání. V české republice tento den od roku 2016 zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti (ZDE). „Letos je to poprvé, co se Úřady vlády zapojil do sbírky na Giving Tuesday. S ohledem na pozitivní reakce, které na tuto akci máme, bych byla ráda, kdyby se nám podařilo vytvořit novou tradici a sbírku v příštím roce rozšířit i na další ministerstva,“ dodala Jana Kotalíková.

Do sbírek se zapojují stovky milionů dárců po celém světě. V loňském roce se na Giving Tuesday (ZDE) podařilo vybrat v České republice na charitativní účely 95 milionů korun, stovky tun potravin a oblečení a uskutečnilo se 224 zaregistrovaných sbírkových výzev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…