Úspěšný projekt MPO a ČOI pro studenty pokračuje i v letošním školním roce

08.12.2018 15:04

I v letošním školním roce pokračuje společný projekt Ministerstva průmyslu a obchodu a České obchodní inspekce - spotřebitelské vzdělávání studentů středních škol.

Úspěšný projekt MPO a ČOI pro studenty pokračuje i v letošním školním roce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Přednášky mají dvě samostatné části, věnují se padělkům a nákupu letenek a ubytování přes internet. Lektory jsou specialisté České obchodní inspekce. Ti pomocí tematických filmů a prezentací seznamují studenty s největšími riziky a problémy, s nimiž se mohou setkat. Naším cílem je naučit mladé spotřebitele, jak se možným problémům vyhnout, a pokud se do nich dostanou, jak je co nejefektivněji řešit.

Hlavním cílem projektu spotřebitelského vzdělávání studentů středních škol, do něhož jsou jako přednášející zapojeni pracovníci České obchodní inspekce, je rozšířit právní vědomí zejména mladých spotřebitelů a vzdělávat je v otázkách spotřebitelských dovedností, s konkrétním zaměřením na nákupy prostřednictvím internetu.

Projekt vznikl z iniciativy Ministerstva průmyslu a obchodu, které nabídlo všem krajům a Hl. m. Praze možnost zapojit se do spotřebitelského vzdělávání studentů středních škol. Ze strany krajů je o tento projekt stále vysoký zájem. Byly natočeny dva tematické filmy, které doplňují prezentace a výklad zkušených inspektorů České obchodní inspekce. V tříhodinovém přednáškovém bloku nechybí ani prostor na dotazy posluchačů.

První přednášky z tohoto unikátního projektu proběhly 21. října 2015 v Karlových Varech a v Ústí nad Labem. Zúčastnilo se jich cca 300 studentů z místních škol. V letošním roce se úvodní přednášky uskuteční v Plzni a Děčíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.