Ústav pro studium totalitních režimů zve na výstavy

27.10.2016 19:57

V říjnu bylo zahájeno několik výstav, na nichž se autorsky či organizačně podílel také Ústav pro studium totalitních režimů.

Ústav pro studium totalitních režimů zve na výstavy
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Ústav pro studium totalitních režimů ČR

Vaší pozornosti doporučuji německou verzi výstavy Ve znamení tří deklarací, která byla 18. října otevřena v prostorách univerzitní knihovny ve Vídni. V rámci vernisáže vystoupil s přednáškou ředitel ÚSTR a spoluautor výstavy Zdeněk Hazdra, následovala diskuze na téma šlechty v Československu a střední Evropě. Debaty se zúčastnili také Karel Schwarzenberg, velvyslanec ČR v RakouskuJan Sechter, profesor Oliver Rathkolb a profesorka Maria Wakounig z Vídeňské univerzity. Výstava bude v prostorách vídeňské univerzitní knihovny umístěna do 24. března 2017.
 
Do Prahy dorazila putovní výstava Freedom Express – Cesty k přelomu. Středovýchodní Evropa 1939–1989, kterou u příležitosti 25. výročí pádu Berlínské zdi zorganizovala European Network Remembrance and Solidarity (ENRS).  Výstava mapuje dějiny středoevropských zemí od podepsání paktu Molotov-Ribbentrop až po pád železné opony v roce 1989. Výstava bude před budovou Národní technické knihovny umístěna do 11. listopadu 2016.
Více o evropském projektu Freedom Express najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…