Ústecký kraj: Den s krajem zavítal na Lounsko

19.05.2023 13:07 | Tisková zpráva

Dotační tituly Ústeckého kraje, doprava o opravy krajských silnic, nebo také cyklostezka Ohře, to byla témata Dne s Ústeckým krajem, který se odehrál na Lounsku. Jednalo se o výjezd vedení Ústeckého kraje na setkání se starosty okresu Louny, kde se nejen prezentovala témata a vize kraje, ale především řešilo to, co starosty v místě zajímá a trápí.

Ústecký kraj: Den s krajem zavítal na Lounsko
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

„Chceme se obcím a městům přiblížit a ukázat, že jsme připraveni jim naslouchat a řešit jejich starosti a také že u nás jsou dveře vždy otevřené. Jako krajská samospráva chceme s obcemi spolupracovat na konstruktivních řešeních pro naše občany,“ řekl ke konceptu Dnů s Ústeckým krajem hejtman Jan Schiller. Tato setkání se odehrají vždy jednou za měsíc postupně ve všech okresech Ústeckého kraje. Hejtmana doprovodili členové Rady Ústeckého kraje Jiří Kulhánek, Lubomíra Mejstříková, Jiří Řehák, Radim Laibl, Iva Dvořáková, Jan Růžička a Tomáš Rieger.

Po úvodní prezentaci měli starostky a starostové v diskuzi prostor zvednout témata, která je zajímají. Řeč byla např. o dostavbě dálnice D7 a následných opravách objízdných tras po silnicích v majetku kraje, o možnosti měst a obcí čerpat na své projekty krajské dotace, o plánované výstavbě cyklostezky Ohře, ale také o problematice Severočeské vodárenské společnosti. Vedení kraje doprovázeli také vedoucí odborů krajského úřadu, kteří na místě doplňovali konkrétní podrobnosti.

Další setkání, tentokrát na Teplicku, proběhne v polovině června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…