Ústecký kraj: Lednové pokuty za překročení nejvyšší dovolené rychlosti budou zrušeny

12.02.2020 22:11

Informace pro řidiče pokutované v obci Srbice Městskou policií Dubí v období 1. – 28. ledna 2020.

Ústecký kraj: Lednové pokuty za překročení nejvyšší dovolené rychlosti budou zrušeny
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Krajský úřad Ústeckého kraje dospěl po prověření dostupných informací k závěru, že v časovém období 1. – 28. ledna 2020 prováděla Městská policie Dubí v obci Srbice měření rychlosti bez toho aniž, by nabyl právní moci souhlas krajského úřadu s veřejnoprávní smlouvou uzavřenou mezi Obcí Srbice a Městem Dubí, jejímž předmětem je výkon dohledu nad bezpečností a plynulostí provozu na pozemních komunikacích v Obci Srbice strážníky a prostředky Městské police Dubí.

Po tomto zjištění byla dne 7. února 2020 Městská policie Dubí vyzvána, aby krajskému úřadu sdělila, kolik přestupků zjištěných v období 1. – 28. ledna 2020 v obci Srbice bylo projednáno příkazem na místě a kolik přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu k řízení o přestupku.

Současně byla Městská policie Dubí vyzvána, aby Krajskému úřadu Ústeckého kraje, odboru dopravy a silničního hospodářství, neprodlené zaslala příslušnou spisovou dokumentaci, kterou Městská policie Dubí zpracovala v uvedeném období k jednotlivým přestupkům pravomocně projednaným příkazem na místě, nezávisle na tom, zda se jednalo o pokutu uloženou a zaplacenou nebo o pokutu na místě nezaplacenou.

Vzhledem ke skutečnosti, že v uvedeném období Městská policie Dubí měřila rychlost v obci Srbice v rozporu s příslušnými právními předpisy, Krajský úřad Ústeckého kraje, odbor dopravy a silničního hospodářství, z pozice nadřízeného správního orgánu Městské policie Dubí provede zkrácené přezkumné řízení, v němž budou všechny příkazy na místě, uložené dotčeným osobám za zjištěná překročení nejvyšší dovolené rychlosti, zrušeny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…