Ústecký kraj: Na Litoměřicku chybí řidiči, od ledna dojde k omezení spojů

28.12.2018 15:49

Od 1. ledna 2019 bude autobusovou linkovou dopravu na Litoměřicku zajišťovat Dopravní společnost Ústeckého kraje.

Ústecký kraj: Na Litoměřicku chybí řidiči, od ledna dojde k omezení spojů
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Jelikož se při přebírání řidičů od stávajícího dopravce TD BUS a.s. ukázalo, že situace v litoměřickém středisku je velmi špatná, je Ústecký kraj nucen na nezbytně nutnou dobu sáhnout k určité redukci jednotlivých spojů.

„Při dojednávání podmínek převodu na DSÚK  se ukázalo, že autobusová doprava je v litoměřickém středisku ve velmi špatném, až zbědovaném stavu. Došlo k odchodu několika řidičů již v průběhu tohoto roku, další nebyli navzdory dohodám se společností TD BUS a.s. převedeni a působí u tohoto dopravce i nadále, případně jsou ve výpovědní lhůtě. Pro rozjezd Dopravní společnosti Ústeckého kraje v dané oblasti je v současné době k dispozici pouze 18 stálých pracovníků, což nestačí k provozu v plném rozsahu,“ vysvětluje situaci náměstek pro dopravu Jaroslav Komínek.

Vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství informoval starosty všech obcí již před Vánocemi. Mimo jiné píše: „Jsme nuceni přistoupit k určité redukci jednotlivých spojů, která se dotkne zhruba poloviny linek. Jde v drtivé většině o spoje po 17. či 18. hodině, mizivé procento se pak týká spojů v brzkých ranních hodinách či během dopoledne. Školní spoje budou zajištěny bez omezení v plném rozsahu. Toto omezení se vztahuje pouze na dobu nezbytně nutnou, než se podaří zajistit dostatek řidičů k pokrytí celé objednávky Ústeckého kraje. Předpokládáme současně, že k najíždění plného provozu bude docházet postupně a v co nejkratší možné době.“

Ústecký kraj se omlouvá za komplikace, které dočasné omezení provozu cestujícím přinese. Tato situace by neměla mít dlouhé trvání. Konkrétní přehled nejetých spojů je uveden v příloze, omezení se dotkne jak spojů v pracovních dnech, tak spojů víkendových.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…