Ústecký kraj: Podpora komunitního života na venkově v roce 2021

25.07.2021 16:51

Zastupitelé Ústeckého kraje schválili vyhlášení dotačního programu Podpora komunitního života na venkově pro rok 2021. Místní akční skupiny tak budou moci realizovat projekty, podporující pozitivní myšlení, rozvíjející volnočasové aktivity a činnosti, vedoucí k celkovému posílení komunity občanů v území Ústeckého kraje.

Ústecký kraj: Podpora komunitního života na venkově v roce 2021
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Finanční prostředky na výzvu jsou alokovány ve výši 2 milionů korun. Žadatelem ve výzvě, která byla vyhlášena dne 1. července 2021, mohou být místní akční skupiny v Ústeckém kraji. Podpora je poskytována z Regionálního podpůrného fondu Ústeckého kraje a žádosti mohou být podávány po celý měsíc srpen. Podrobné informace a formuláře najdete v sekci Dotace a granty ZDE.

„Vzhledem k parametrům rozvolňování protiepidemických opatření Ministerstva zdravotnictví ČR jsme se rozhodli dotační program v letošním roce vyhlásit. Jednotlivé komunitní projekty mohou probíhat až do března roku 2022 s cílem umožnit realizaci co největšího množství aktivit podporujících život na venkově,“ uvedl Michal Kučera, radní pro oblast regionálního rozvoje, zemědělství a rozvoje venkova.

Dotační program Podpora komunitního života na venkově od roku 2019 podporuje spolkovou činnost a drobný komunitní život v obcích na území místních akčních skupin Ústeckého kraje. V prvním roce fungování programu bylo podpořeno 130 projektů za 4,5 milionů korun. V roce 2020 došlo ke zrušení dotačního programu v průběhu roku z důvodu vládních epidemických opatření proti covid-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…