Ústecký kraj: Společnost Nexen Tire slavnostně otevře nový závod v České republice

22.08.2019 9:15

Společnost Nexen Tire, patřící mezi přední světové výrobce pneumatik, uspořádá slavnostní otevření své nové továrny v Žatci v areálu SPZ Triangle.

Ústecký kraj: Společnost Nexen Tire slavnostně otevře nový závod v České republice
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Nexen Tire při ní oslaví dokončení významného výrobního centra i další růst na evropském trhu. Do Žatce přijede k příležitosti otevření závodu náměstek ministra průmyslu a obchodu Petr Očko a také čelní představitelé Nexenu včetně generálního ředitele Travise Kanga a předsedy představenstva Byung-Joong Kanga spolu s vedením Ústeckého kraje. Otevření proběhne 28. srpna se sloganem „nová vlna pro budoucnost“ a oslaví novou éru globálního rozvoje společnosti i posílení partnerství mezi Jižní Koreou a Českou republikou.

Závod Nexen Tire Europe se nachází v průmyslové zóně Triangle nedaleko Žatce a rozprostírá se na ploše 650 000 čtverečních metrů. Do její výstavby investovala společnost zhruba 23 miliard korun. Továrna je již v provozu a už v dubnu 2019 vyexpedovala první vyrobenou pneumatiku. Otevření žatecké továrny znamená pro Nexen Tire zkompletování sítě čtyř hlavních globálních celosvětových center. Těmi jsou THE NEXEN univerCITY, centrální výzkumný institut v jihokorejském Soulu, výzkumná a vývojová centra v Evropě a v Severní Americe a konečně právě závod Nexen Tire Europe v Žatci. Tato továrna vyrobí 3 miliony pneumatik za rok a Nexen očekává, že roční výrobní kapacita vzroste do roku 2022 až na 11 milionů kusů.

O společnosti Nexen Tire

Jihokorejská společnost, založená v roce 1942, je světovým výrobcem pneumatik se sídlem v Yangsanu v provincii Jižní Kjongsang a v Soulu. Letos slaví 77. výročí od svého založení. Společnost patří mezi nejrychleji rostoucí výrobce pneumatik na světě. Má více než 500 obchodních zastoupení ve 137 zemích na celém světě a tři výrobní závody – dva v Koreji (Yangsan a Changnyeong) a jeden v Číně (Čching-tao). Svůj čtvrtý závod postavila u Žatce v průmyslové zóně Triangle v České republice, který v roce 2019 zahájil zkušební provoz. Společnost Nexen Tire vyrábí pneumatiky s vyspělou technologií a špičkovým designem pro osobní vozidla, SUV a lehké nákladní automobily. Zaměřuje se také na výrobu pneumatik UHP s využitím nejmodernějších technologií. Své výrobky dodává jako originální díly pro řadu světových výrobců automobilů. V roce 2014 společnost jako první výrobce pneumatik na světě získala čtyři nejprestižnější ceny za design. Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec