Ústecký kraj: Zajištění dopravy na Vejprtsku, Podbořansku a Lounsku od 7. ledna 2019

04.01.2019 20:05

Na základě jednání s dopravci by měla být od pondělí 7. ledna 2019 zajištěna dopravní obslužnost na Podbořansku a v oblasti Lounsko – západ (kde doposud zajišťovala dopravu TD BUS a.s., dříve BusLine a.s.) v plném rozsahu. Na Vejprtsku dojde po nezbytně nutnou dobu k omezení přibližně poloviny spojů.

Ústecký kraj: Zajištění dopravy na Vejprtsku, Podbořansku a Lounsku od 7. ledna 2019
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

„Chtěl bych poděkovat dopravcům za vstřícnost, díky které jsme během jednoho pracovního dne dokázali zajistit maximum možného pokrytí autobusových linek. Cestujícím na Vejprtsku mohu slíbit, že se ve spolupráci s dopravcem budeme snažit v co nejkratší době rozšířit dopravu do původního stavu,“ řekl náměstek Jaroslav Komínek. Ústecký kraj také přivítal nabídku železničního dopravce GW Train Regio, a.s. na mimořádné zastavování vlaků v zastávkách Stebno a Petrohrad, s čímž v tomto krátkém termínu souhlasilo také Ministerstvo dopravy. Tato mimořádná změna bude platit v týdnu od 7. do 11. ledna.

Dopravní obslužnost zajistí ve zmíněných oblastech různí dopravci, autobusy tedy nebudou v jednotném zeleném designu, ale budou označeny číslem linky, tak jak jsou cestující zvyklí. Po dobu zajištění dopravy v nouzovém režimu nebude vybíráno jízdné.

Informace jsou zveřejněné také na facebooku Ústeckého kraje Dopravy Ústeckého kraje a od soboty 5. ledna budou dostupné v sms systému Ústeckého kraje na telefonním čísle 776 250 609.

  • Cestující pošle SMS ve formátu "DUK číslo_linky" na tel. číslo +420 776 250 609 („DUK“ musí být velkými písmeny) a následně obdrží informaci, zda jsou na lince omezení a případně jaká konkrétně. Za číslo linky se považuje poslední trojčíslí.
  • Cena za odeslanou SMS je dle tarifu tazatele, přijatou SMS tazatel neplatí.

Příklad sms: DUK 601

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…