V České Lípě budou dispozici opravené byty

12.12.2014 19:25

Společnost CPI BYTY dokončuje pilotní projekt rekonstrukce domů a bytů za účelem úpravy jejich velikosti a snižování energetických nákladů.

V České Lípě budou  dispozici opravené byty
Foto: CPI BYTY
Popisek: Společnost CPI BYTY nabízí v České Lípě zrekonstruované byty.

Společnost CPI BYTY nabízí v České Lípě nově zrekonstruované byty k pronájmu. Dva bytové domy na ulici Zoubkova prošly kompletní revitalizací a od února 2015 nabídnou kromě modernizovaných bytů také rozmanité dispozice. Rekonstrukce, která probíhala od roku 2013, si vyžádala 20 milionů korun.

Bytové domy jsou kompletně zatepleny, byly zde instalovány nové rozvody a technologie i datové kabely. Celkovou obměnu zaznamenaly také vstupní a společné prostory. Pro oba vchody je společná místnost k sušení prádla a uložení kol.

Původně dva vchody s celkem 32 byty o dispozici 3+1 prošly kompletní revitalizací a bytový dům nabízí kvalitativně vyšší standard bydlení a nové dispozice bytových jednotek ve vyhledávané lokalitě. „Dům číslo popisné 2159 má nyní celkem 32 bytů o velikosti 1+1, respektive 35 m2, polovinu bytů navíc rozšiřují lodžie. Nájemné začíná na 3.900 Kč za měsíc a byty budou k nastěhování od února 2015,“ upřesnil obchodní ředitel společnosti Daniel Bacík.

„Ve druhém vchodě jsme zachovali 16 bytů o velikosti 3+1 (78 m2), které byly také celkově zrekonstruovány. Byty budou k dispozici od dubna 2015 a nájemné činí 5.500 Kč měsíčně. Všechny uvedené byty mají k dispozici také sklepní kóji,“ dodal Bacík.

Společnost CPI BYTY předpokládá velký zájem, proto sestavuje pořadník, který následně vyhodnotí a s výsledky osloví vybrané budoucí nájemce. Zájemci se mohou hlásit už nyní.

Bytový dům v České Lípě představuje vůbec pilotní projekt rekonstrukce bytů za účelem úpravy jejich velikosti a snižování energetických nákladů. „Stále jsme přesvědčeni, že bytů je na trhu dostatek, kromě technických parametrů však současné poptávce a trendům nevyhovují především svou velikostí a dispozicemi,“ uvedl Daniel Bacík. „Proto jsme si udělali velice pečlivý průzkum každé lokality, zvážili všechny aspekty a propočítali efektivitu takové rekonstrukce. Následně jsme vytipovali několik domů, které by byly pro takovou revitalizaci vhodné. Cílem je nabídnout na trh moderní, energeticky méně náročné a požadavkům zájemců odpovídající byty za přijatelné nájemné,“ uzavřel Bacík.

K podobným záměrům se podle Bacíka společnost chystá i v dalších lokalitách, otázkou je samozřejmě výše takové investice a její návratnost. „V masovějším rozvoji takových projektů brání současná legislativa, která na rozdíl od SVJ neumožňuje velkým vlastníkům čerpat např. státní dotace. Stát navíc dlouhodobě preferuje výstavbu dalších bytů namísto rekonstrukce stávajících bytových domů v lokalitách s již existující a dobře fungující infrastrukturou. Nicméně poptávka dokazuje, že zájem o bydlení ve zrekonstruovaných domech v původních lokalitách s občanskou vybaveností je větší než v nových bytech tzv. na zelené louce  a za vysoké nájemné,“ míní Bacík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…