V Karolinu převzali diplomy první absolventi vzdělávacího programu pro pracovníky NPÚ

05.03.2016 22:40

Předáním diplomů čerstvým absolventům skončil včera první běh nových kursů dějin umění pro odborné pracovníky Národního památkového ústavu.

V Karolinu převzali diplomy první absolventi vzdělávacího programu pro pracovníky NPÚ
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Na slavnostním shromáždění v historických prostorách Univerzity Karlovy promluvili prorektor Univerzity Karlovy Jan Royt, odborný garant kursu Richard Biegel a generální ředitelka NPÚ Naděžda Goryczková.

Prvních 17 absolventů, pracovníků územních odborných pracovišť z Českých Budějovic, Pardubic a z Telče, včera převzalo osvědčení o absolvování specializovaného kursu dějin umění pro památkáře, který společnými silami organizovali NPÚ a katedra dějin umění FF UK.

Spolupráce obou institucí na vzdělávání památkářů je něčím zcela novým, ale navazuje na historické kontakty. Badatelé v oboru dějin umění se ani dnes neobejdou bez čerstvých poznatků přinášených z praxe terénními pracovníky. Spolupráce akademiků a památkářů, takto nastavená a nyní posílená osobními kontakty, má společný zájem a cíl: zachovat památkový fond při životě pro budoucí generace.

Kursy, jež by se měly stát součástí širšího celoživotního vzdělávání zaměstnanců NPÚ, se budou v letech 2016 až 2020 postupně testovat a uvádět do života. Letos pokračují pro dalších 50 kolegů z josefovského, plzeňského a pražského pracoviště NPÚ.

Na oficiální část slavnostního dne navázal program pro absolventy. Příjemnou tečkou za úspěšně zakončeným studiem se stala prohlídka Karolina, odpoledne návštěva sídla Klubu Za starou Prahu a prohlídka reliktů románského Juditina mostu a později i komentovaná prohlídka mimořádně úspěšné výstavy Bez hranic. Mezi gotikou a renesancí v Podkrušnohoří ve Valdštejnské jízdárně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…