V Národní technické knihovně se představí vědecké filmové dokumenty z olomouckého festivalu AFO

19.02.2018 19:38

Výběr populárně vědeckých snímků z olomouckého festivalu Academia Film Olomouc (AFO) mohou zájemci shlédnout od 20. do 22. února v Národní technické knihovně v Praze. Filmová přehlídka AFO Warm-up láká i na zajímavý vedlejší program, jehož součástí bude světlená instalace, divadlo s kulisami z PET láhví a setkání s virtuální realitou.

V Národní technické knihovně se představí vědecké filmové dokumenty z olomouckého festivalu AFO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Národní technická knihovna

Uvedené snímky se věnují tématům, jako je život offline, globální oteplování, etické hranice ve vědeckém bádání, lidská nesmrtelnost, úložiště databází nebo teorie superstrun. Součástí AFO Warm-up budou i besedy s odborníky, multimediální performance v kulisách z PET lahví, studentské formule a možnost vyzkoušet si virtuální realitu v praxi. Dopolední projekce jsou zaměřené na základní a střední školy, odpolední program je určen pro širokou veřejnost.

„Tématem letošního ročníku olomouckého AFO jsou závislosti. Chtěli jsme proto jednu z nich, závislost naší společnosti na plastech, vizualizovat prostřednictvím PETOTEMU, monumentu z plastových lahví,“ uvedla za organizátory Romana Vylitová z projektu Kampus Dejvice.

Čtyři metry vysoký světelný totem bude stát před budovou NTK až do 21. března. Jeho součástí jsou i tzv. PET cihly, materiál budoucnosti, vyvíjený na ČVUT. Festival AFO, pořádaný Univerzitou Palackého v Olomouci, se letos koná od 24. do 29. dubna. Generálním partnerem festivalu je společnost innogy. Pražský AFO Warm-up finančně podpořilo Velvyslanectví USA v Praze v rámci oslav 100 let americko-českých vztahů. Vstup na všechny akce festivalu je zdarma.

Další informace k programu a uváděným filmům jsou dostupné ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…