V Pardubické nemocnici dojde k významnému omezení parkovacích míst

21.06.2021 19:38

Přípravné stavební práce pro novou budovu centrálního urgentního příjmu v Pardubické nemocnici jsou v plném proudu. Aktuálně se provádějí přeložky kabeláží, medicinálních plynů a kanalizace. V areálu se postupně uzavírají komunikace i parkovací plochy.

V Pardubické nemocnici dojde k významnému omezení parkovacích míst
Foto: nempk.cz
Popisek: Krajská nemocnice Pardubice

V návaznosti na postup stavby se změní i průjezdnost nemocnicí, některé komunikace se zjednosměrní, jiné pro veřejnost úplně uzavřou.

Pokračující stavební práce vedou k dlouhodobým změnám v organizaci provozu v areálu Pardubické nemocnice. Vzhledem k záboru stavební plochy dochází k úpravám značení, zjednosměrnění některých komunikací (viz mapa) a k úplné uzavírce těch, které jsou v blízkosti stavební jámy a které budou využívat pouze vozidla nemocnice, zdravotní dopravní služby nebo zdravotnické záchranné služby a stavby.

Na pacienty, jejich doprovod a klienty nemocnice pak bude mít výrazný dopad zejména výrazné omezení počtu parkovacích míst, a to hned od úterý 22. června, kdy v důsledku rozšiřování záboru stavební plochy dochází k úplnému uzavření štěrkového parkoviště, které bylo dočasně vybudováno v místě zbourané budovy č. 1.

Víme, že situace již není a ani v následujících měsících nebude komfortní. Abychom však minimalizovali případné potíže, prosíme veřejnost, aby po dobu stavby zvážila nutnost parkování v areálu nemocnice, a pokud je to v možnostech občanů, aby případně zvolili jinou variantu dopravy. Za způsobené komplikace se omlouváme.

Změny, které v areálu zatím nastaly

V souvislosti s výstavbou pardubického CUP již byla přestěhována pracoviště sídlící v budově č. 15. Informace, pokladna a podatelna a spolu s nimi také měnička a automat na regulační poplatky jsou přesunuty do nových prostor v přízemí budovy č. 13 naproti hlavní vrátnici.

Vstup do budovy neurologie je po dobu stavby umožněn z ulice Bokova z vnější strany areálu a je označen směrovými šipkami.

CUP Pardubická nemocnice V nové budově centrálního urgentního příjmu se budou nacházet obory jako chirurgie, cévní nebo dětská chirurgie, traumatologie, ortopedie nebo třeba kardiologie či neurochirurgie, ale také operační sály a lůžka ARO. V přízemí osmipatrové budovy nebude chybět tzv. emergency, tedy akutní příjem rozdělený na vysokoprahovou a nízkoprahovou část, vyšetřovny a ambulance, na střeše budovy pak heliport. Pavilon urgentního příjmu má v Pardubické nemocnici stát na konci roku 2023.

mapa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …