V Pardubické nemocnici dojde k významnému omezení parkovacích míst

21.06.2021 19:38

Přípravné stavební práce pro novou budovu centrálního urgentního příjmu v Pardubické nemocnici jsou v plném proudu. Aktuálně se provádějí přeložky kabeláží, medicinálních plynů a kanalizace. V areálu se postupně uzavírají komunikace i parkovací plochy.

V Pardubické nemocnici dojde k významnému omezení parkovacích míst
Foto: nempk.cz
Popisek: Krajská nemocnice Pardubice

V návaznosti na postup stavby se změní i průjezdnost nemocnicí, některé komunikace se zjednosměrní, jiné pro veřejnost úplně uzavřou.

Pokračující stavební práce vedou k dlouhodobým změnám v organizaci provozu v areálu Pardubické nemocnice. Vzhledem k záboru stavební plochy dochází k úpravám značení, zjednosměrnění některých komunikací (viz mapa) a k úplné uzavírce těch, které jsou v blízkosti stavební jámy a které budou využívat pouze vozidla nemocnice, zdravotní dopravní služby nebo zdravotnické záchranné služby a stavby.

Na pacienty, jejich doprovod a klienty nemocnice pak bude mít výrazný dopad zejména výrazné omezení počtu parkovacích míst, a to hned od úterý 22. června, kdy v důsledku rozšiřování záboru stavební plochy dochází k úplnému uzavření štěrkového parkoviště, které bylo dočasně vybudováno v místě zbourané budovy č. 1.

Víme, že situace již není a ani v následujících měsících nebude komfortní. Abychom však minimalizovali případné potíže, prosíme veřejnost, aby po dobu stavby zvážila nutnost parkování v areálu nemocnice, a pokud je to v možnostech občanů, aby případně zvolili jinou variantu dopravy. Za způsobené komplikace se omlouváme.

Změny, které v areálu zatím nastaly

V souvislosti s výstavbou pardubického CUP již byla přestěhována pracoviště sídlící v budově č. 15. Informace, pokladna a podatelna a spolu s nimi také měnička a automat na regulační poplatky jsou přesunuty do nových prostor v přízemí budovy č. 13 naproti hlavní vrátnici.

Vstup do budovy neurologie je po dobu stavby umožněn z ulice Bokova z vnější strany areálu a je označen směrovými šipkami.

CUP Pardubická nemocnice V nové budově centrálního urgentního příjmu se budou nacházet obory jako chirurgie, cévní nebo dětská chirurgie, traumatologie, ortopedie nebo třeba kardiologie či neurochirurgie, ale také operační sály a lůžka ARO. V přízemí osmipatrové budovy nebude chybět tzv. emergency, tedy akutní příjem rozdělený na vysokoprahovou a nízkoprahovou část, vyšetřovny a ambulance, na střeše budovy pak heliport. Pavilon urgentního příjmu má v Pardubické nemocnici stát na konci roku 2023.

mapa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…