V Praze probíhá prověřovací cvičení Holešovice 2016

24.09.2016 13:36

V sobotu 24. září 2016 realizuje hlavní město Praha cvičení v úseku protipovodňové ochrany hl. m. Prahy na levém břehu Vltavy od Hlávkova mostu po budovu LightHouse u Libeňského mostu. Účelem je prověření koordinace všech složek, které se podílejí na stavbě protipovodňových opatření, ověření časových lhůt a zabezpečení souvisejících pořádkových a dopravních opatření.

V Praze probíhá prověřovací cvičení Holešovice 2016
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Jednotlivá protipovodňová opatření – například uzávěr Čertovky nebo uzávěr Libeňských přístavů – a jejich funkčnost je ověřována průběžně, potřebujeme ale, aby byly připraveny všechny zainteresované složky, aby bez problémů fungovala mezi všemi subjekty komunikace, a v praxi vyzkoušet, co stanovuje Povodňový plán hlavního města Prahy. Proto je třeba takové cvičení uspořádat a s jeho výsledky seznámit i veřejnost, aby byla informována o protipovodňové ochraně města,“ uvedla primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

„Jedná se o cvičení, při němž bude postaven souvislý úsek mobilních protipovodňových hrazení v délce více než 1 170 metrů. Chceme ověřit celý postup - počínaje logistikou přes vlastní výstavbu mobilních i těžkých zábran i následnou demontáž. Zjistit reálné časy dopravy i realizace, počty techniky i sil, včetně souvisejících opatření na kanalizační síti,“ upřesnil radní hl. m. Prahy Libor Hadrava.

O konání cvičení Holešovice 2016 rozhodla Rada hl. m. Prahy usnesením z 15. března 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…