V čele Nemocnice Roudnice nad Labem stane Peter Kysela

15.06.2022 11:48 | Tisková zpráva

V čele Nemocnice Roudnice nad Labem stane zkušený zdravotnický manažer Peter Kysela. Jeho cílem bude navázat na zahájenou investiční výstavbu v Roudnici a připravit podmínky pro další růst kvality péče, včetně akreditace nemocnice.

V čele Nemocnice Roudnice nad Labem stane Peter Kysela
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

"Nemocnice Roudnice má z našeho pohledu velký potenciál a investice do jejího dalšího rozvoje patří mezi jednu z priorit celé skupiny,” říká k manažerské změně Barbora Vaculíková, generální ředitelka skupiny Penta Hospitals. Firma jen letos v Roudnici nad Labem investuje téměř 80 milionů korun a s dalšími projekty počítá i v nadcházejících letech. “Úkolem nového vedení nemocnice bude promítnout tyto investice do rozvoje poskytované péče a především do její kvality. Cílem je, aby se Roudnice znovu stala renomovaným a vyhledávaným zdravotnickým zařízením s vysokým kreditem ve vybraných oborech."

Právě v oblasti kvality poskytované péče a řízení provozu si s sebou nový ředitel Peter Kysela přinese do Roudnice nad Labem největší kapitál. Bohaté zkušenosti nasbíral hlavně jako ředitel Nemocnice Vršovice, která se pod jeho vedením dokázala z malého pražského zdravotnického zařízení vypracovat až do pozice renomovaného pracoviště specializovaného na ortopedii, rehabilitaci a následnou intenzivní péči. Dnes Nemocnice Vršovice patří, v některých oblastech, dokonce k evropské špičce v oboru. A jedním ze záměrů, které si s sebou Peter Kysela do města nad Labem přináší, je i nastartování spolupráce a vzájemná synergie mezi oběma zařízeními.

"Stavět chceme na pevných základech, které v Roudnici již jsou. Je tady velmi kvalitní porodnice, chirurgické pracoviště, rehabilitace, interna a další pracoviště poskytující velice kvalitní péči a služby o pacienty,” říká nový ředitel Nemocnice Roudnice. Z užší vazby mezi oběma nemocnicemi, které od sebe dělí jen pár desítek minut jízdy autem, bude profitovat hlavně pacient. Jedním z cílů je například rozšíření spektra operačních výkonů a tím i zlepšení jejich dostupnosti pro pacienty z Roudnice a okolí. Stejně tak se chceme zaměřit na kvalitu poskytované péče a v horizontu dvou let získat akreditaci pro nemocnici."

Anketa

Má vláda zastropovat ceny pohonných hmot i za cenu, že na to bude doplácet z rozpočtu?

95%
3%
hlasovalo: 15394 lidí

Jedním z prvních jednání, které v nové funkci Peter Kysela plánuje, je i návštěva roudnické radnice, při které chce vedení města informovat o dění v nemocnici a záměrech svých i skupiny Penta Hospitals. Nemocnice slouží primárně lidem z Roudnice nad Labem a okolí, takže dobrou spolupráci s místní samosprávou považuji za základ,” uzavírá nový ředitel s tím, že vedle provozu nemocnice dojde řeč i na možnost spolupráce při náboru zdravotnického personálu.

Peter Kysela má více než desetileté manažerské zkušenosti v oboru zdravotnictví. Vystudoval obor managementu ve Spojených státech a je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze. V minulosti stál ve vedení soukromé polikliniky a v současné době zastává funkci ředitele Nemocnice Vršovice, která je součástí skupiny Penta Hospitals.

Nemocnice Roudnice nad Labem byla vybudována jako okresní nemocnice v roce 1897. V 80. letech minulého století prošla rozsáhlou prˇestavbou, beˇhem které byla vybudována v areálu také poliklinika. Od roku 2019 je nemocnice soucˇástí skupiny Penta Hospitals CZ. Ta zahrnuje jak sedm nemocnic, ambulantní služby, tak sítˇ specializovaných center pécˇe o pacienty s Alzheimerovou chorobou – Alzheimer Home, a je tedy jedním z nejvýznamneˇjších poskytovatelu° zdravotnických služeb v Cˇeské republice.
V Roudnici nad Labem Penta Hospitals v letošním roce investuje 77 milionů do výstavby dvou úplně nových oddělení, DIOP s dvaceti a NIP s osmnácti lůžky. Pro jejich vznik se vyžije nevyužívaná část nemocnice, která projde kompletní rekonstrukcí i přístavbou. Zatímco oddělení pečovatelské intenzivní péče zahájí svůj provoz ještě letos, s dokončení jednotky NIP se počítá v druhé polovině příštího roku. Po dokončení investice tak vůbec poprvé v historii bude možné, aby pacienti z regionu, kteří vyžadují dlouhodobou intenzivní péči, byli hospitalizováni v blízkosti svého domova i rodin. Dosud museli být, podle dostupnosti kapacit, převáženi do zařízení desítky a někdy i stovky kilometrů vzdálených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…