V loňském roce se vypilo více než 50 milionů půllitrů přerovského pivního moku

15.01.2016 13:52

Překročení magické hranice čtvrt milionu hektolitrů uvařeného piva, o osm procent vyšší výstav sudového piva na tuzemském trhu, dva nové pivní speciály, rekordní návštěvnost letního Zubrfestu. To jsou největší úspěchy pivovaru Zubr za loňský rok.

V loňském roce se vypilo více než 50 milionů půllitrů přerovského pivního moku
Foto: ZUBR
Popisek: ZUBR

Podle ředitele pivovaru Zubr Tomáše Pluháčka je loňský výstav pivovaru, který se vyšplhal na 255.000 hektolitrů, vzhledem k trvající klesající spotřebě čepovaného piva na provozovnách, skvělým výsledkem: „Daří se nám nejen v rozšiřování exportu, ale nárůst zaznamenáváme i na tuzemském trhu, takže jsme s loňským rokem velmi spokojeni.“ Mezi nové exportní destinace se zařadil například Izrael, Dominikánská republika či Kapverdské ostrovy.

Jednoznačnou jedničkou se stal Zubr Grand, který se na produkci pivovaru podílí z 50 procent a je nejúspěšnějším pivem přerovského pivovaru. Kromě stálého portfolia piv zařadil Zubr během loňského roku do nabídky celkem šest pivních speciálů, tj. o dva více než v roce předcházejícím. „Představili jsme dvě novinky - Zubr Grand z prvního chmele a Svatomartinský speciál. Jsme velmi rádi, že obě zaznamenaly mezi zákazníky velmi kladné ohlasy. Prodeje speciálů potvrdily, že konzumenti stále častěji zkouší silnější a speciální piva, proto i v roce letošním chystáme v tomto segmentu novinky,“ komentuje Tomáš Pluháček.

První novinka, dle originální receptury sládkové pivovaru Nataši Rouskové, bude k dostání již na velikonoční svátky. „O jaké pivo se bude jednat, si zatím nechám jako překvapení. Mohu ale prozradit, že s jeho výrobou začínáme již nyní, jelikož v ležáckých tancích bude zrát 60 dní. Tradičně klademe důraz na klasické postupy i kvalitní regionální suroviny,“ prozrazuje Nataša Rousková. Celkem se příznivci piva Zubr mohou opět těšit na šest pivních speciálů, které se v průběhu roku objeví v nabídce.

Novinky přerovský pivovar chystá i v dalších oblastech. V létě budou představeny nové pivní lahve a redesignované přepravky a pivovar také připravuje spuštění fanklubu, jehož členové budou moci celoročně čerpat zajímavé slevy a výhody. Chybět nebudou ani spotřebitelské soutěže a oblíbené akce přímo v pivovaru jako oslava narozenin a Zubrfest.

I v letošním roce bude pokračovat udílení Pečeti kvality pivovaru Zubr, kterou jsou oceňovány provozovny, v nichž je zajištěna vysoká kvalita čepovaného piva. Ke konci loňského roku se certifikátem mohlo pyšnit již 58 provozoven z Olomouckého a Zlínského kraje.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO "České pivo". V loňském roce rozšířil svůj sortiment o 11° ležák Zubr Grand. Pivovar získal prestižní ocenění v degustační soutěži České pivo 2015 a to v kategorii světlé ležáky (1. místo Zubr Premium), kategorii 11% světlé ležáky (2. místo Zubr Grand), kategorii výčepních piv (2. místo Zubr Classic) a kategorii tmavé pivo (2. místo Zubr Classic tmavý).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…