V předsednictví EUROSAI podpořili NKÚ prezidenti německého a nizozemského účetního dvora

02.03.2018 17:13

Na NKÚ v uplynulých dnech zavítali dva významní hosté. Ve dnech 26. až 27. února se s prezidentem NKÚ setkal prezident Spolkového účetního dvora Německa Kay Scheller a ve dnech 28. února až 1. března následovala návštěva prezidenta Účetního dvora Nizozemska Arna Vissera.

V předsednictví EUROSAI podpořili NKÚ prezidenti německého a nizozemského účetního dvora
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Oba prezidenti podnikli návštěvu v souvislosti s předsednictvím organizace EUROSAI, v jejímž čele bude NKÚ působit v letech 2020 až 2023. Prezident a další zástupci NKÚ oba hosty seznámili s vizí předsednictví a s tím, čeho by chtěl NKÚ jako budoucí předsedající této organizace dosáhnout. Mluvilo se například o projektu mezinárodního srovnávání Benchmarking Information Exchange Project. Právě mezinárodní srovnávání je jedno ze stěžejních témat předsednictví NKÚ. Cílem je vytvořit podmínky a nástroje, které by umožnily, aby jednotlivé kontrolní instituce mohly spolehlivě porovnávat relevantní data z různých zemí.

Hostům byl také představen první hackathon veřejné správy, který NKÚ organizoval na podzim minulého roku. Tato akce ukázala, co vše může vzniknout, když se otevírají data veřejné správy a pracuje se s nimi. Využívání dat pro činnost kontrolních institucí má být zase jedním z témat kongresu EUROSAI, který bude NKÚ pořádat v roce 2020. Oba hosté vyjádřili našim plánům a cílům týkajícím se předsednictví EUROSAI podporu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…