V sobotu 23. dubna se otevřou reprezentační prostory Pražského hradu

19.04.2016 18:24

Návštěvníky čekají zařízené sály a expozice o činnosti Kanceláře prezidenta republiky.

V sobotu 23. dubna se otevřou reprezentační prostory Pražského hradu
Foto: Herbert Slavík
Popisek: Pražský hrad

V sobotu dne 23. 4. 2016 budou v době od 9.00 do 16.30 hodin otevřeny reprezentační prostory Pražského hradu. Návštěvníci budou mít možnost vidět běžně nepřístupné salony a místnosti, ve kterých se na Pražském hradě odehrává ceremoniální život.

K vidění tak bude např. Španělský sál, Rudolfova galerie či salony jižního křídla Nového paláce, mj. Trůnní sál nebo Brožíkův či Habsburský salon.

K tomu letos přibydou i zařízené prostory: v Rothmayerově sále bude expozice představující činnost Kanceláře prezidenta republiky, Zrcadlový salón bude vypadat jako při mezinárodním dvoustranném jednání a Společenský sál bude zařízen jako na tiskovou konferenci po státní návštěvě.

Po celé prohlídkové trase budou podávat výklad o zařízení a využití těchto sálů pracovníci průvodcovské služby Správy Pražského hradu. Přístup do reprezentačních prostor bude Matyášovou branou z II. nádvoří.

Ve stejný den bude rovněž mimořádně od 10 do 17 hodin zpřístupněn také Hrzánský palác v blízké Loretánské ulici, a to na základě nově navázané spolupráce mezi Kanceláří prezidenta republiky a Úřadem vlády ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Část firem kvůli daňovým limitům benefity omezila nebo zrušila

13:21 Hospodářská komora: Část firem kvůli daňovým limitům benefity omezila nebo zrušila

Po zavedení nových pravidel pro zdanění zaměstnanecké benefity zachovalo v nezměněné podobě jen 60 p…