V sobotu se zcela otevře Pražský hrad

10.05.2018 18:18

Návštěvníci budou moci 12. května při symbolickém zahájení letní turistické sezóny vidět zdarma nejen všechny návštěvnické objekty, ale k 100. výročí založení ČSR budou otevřeny také reprezentační prostory a výstavy pořádané v rámci projektu Založeno 1918.

V sobotu se zcela otevře Pražský hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Nejen Starý královský palác a všechny další návštěvnické objekty, ale i reprezentační prostory v Novém královském paláci budou na Pražském hradě otevřeny v rámci symbolického zahájení letní turistické sezóny v sobotu dne 12. května 2018. Kromě toho budou volně přístupné výstavy uspořádané k 100. výročí založení ČSR, na III. nádvoří se uskuteční festival dechových hudeb a v Jelením příkopu bude připraven program pro děti.

V rámci symbolického zahájení sezóny bude tradičně možné od 9.00 do 18.00 zdarma navštívit všechny návštěvnické objekty - kromě zmíněného Starého královského paláce s Vladislavským sálem to bude například katedrála sv. Víta, bazilika sv. Jiří a Zlatá ulička se stálou expozicí. Z liturgických důvodů bude poslední vstup do katedrály sv. Víta návštěvníkům umožněn v 17:00; ostatní objekty se pro vstup uzavřou v 17:30.

Souběžně budou ve stejné době otevřeny reprezentační prostory v prvním patře Nového královského paláce, do nichž se bude vcházet zvláštním vstupem z Hradčanského náměstí.

Od 9.00 do 18.00 budou také otevřeny krátkodobé výstavy, a to včetně nové expozice Doteky státnosti pořádané na Pražském hradě v rámci projektu Založeno 1918. Dále bude možné zdarma navštívit výstavy Labyrintem dějin českých zemí v Císařské konírně či expozici Josip Plečnik – Architektura pro novou demokracii v Jižních zahradách. Volný vstup do výstav a stálých expozic může být limitován naplněním jejich kapacity.

Festival dechových hudeb bude po celý den probíhat na pódiu na III. nádvoří, v Jelením příkopu se mohou děti od 11.00 hod. a 14.00 hod. těšit na ukázky výcviku dravých ptáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…