VLS: Na Olšině bude během sportovního svátku v Riu dětská olympijská vesnička

26.06.2016 9:01

Olympijská vesnička na Olšině je největším projektem pro děti v okolí Lipna v rámci letního sportovního svátku. Tábory budou určeny pro děti od osmi do čtrnácti let a jejich účastníky vedle bohatého sportovního programu či setkání s olympioniky čeká také lesní pedagogika s Vojenskými lesy a statky. Celodenní program počítá se zábavnou prezentací přírody, lesnictví a myslivosti, s hrami, ale také se sportovní částí včetně lukostřelby, raftů, či přetahování lanem,“ uvedl vedoucí lesních pedagogů VLS Jan Kobr. Program je koncipován pro 250 dětí.

VLS: Na Olšině bude během sportovního svátku v Riu dětská olympijská vesnička
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Dětská olympijská vesnička v rekreačním středisku VLS je součástí velkého konceptu Olympijského parku Rio na Lipně. Ten se bude rozprostírat v osmi lokalitách okolo šumavské přehrady. Vedle centra, kterým se stane Lipno nad Vltavou, to jsou Loučovice, Vyšší Brod, Přední Výtoň, Nová Pec, Horní Planá, Černá v Pošumaví a Frymburk. Park nabídne návštěvníkům řadu sportovišť, na kterých bude probíhat program včetně turnajů. Součástí projektu budou samozřejmě sportovní přenosy i telemosty se sportovci přímo na olympiádě v Riu. Počítá se i s bohatým kulturním doprovodným programem. Nebude v něm chybě Kašpárek v rohlíku, koncerty, víkendová zábava pro holky a kluky s programem ČT:D, divadla či legendární postavičky Čtyřlístku. Na hlavním pódiu v Lipně nad Vltavou se vystřídají Ondřej Ruml & Matěj Benko Quintet, DJ Mikuláš, Klára Vytisková, Eva Emingerová, Písecký komorní orchestr anebo jihočeské kapely. Dění z lipenského olympijského parku se pak bude pravidelně objevovat v přímém přenosu na obrazovce České televize a na vlnách Českého rozhlasu.

Součástí toho všeho budou i děti z Olšiny. „Kromě ubytování, stravy a pitného režimu, během týdne v Olympijské vesničce připravíme pro děti také pestré večerní programy, brazilský karneval, setkání se sportovci a samozřejmě návštěvu mnoha sportovišť v samotném Olympijském parku Rio-Lipno 2016,“ říká Jan Plachý, který má při přípravách olympijského parku na starosti sportovní program.

Více informací naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…