VLS: Počasí přilákalo na šumavský výlov davy

10.11.2019 19:25

Slunečné a teplé sobotní počasí sice komplikovalo rybářům výlov Dolanského rybníka, přilákalo však téměř tisícovku návštěvníků, kteří přijeli nejen sledovat rybáře při jejich práci a koupit si rybu, ale také se pobavit, zasoutěžit si a ochutnat rybí speciality.

VLS: Počasí přilákalo na šumavský výlov davy
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Podmínky na chovné vodní ploše v blízkosti Boletic na Českokrumlovsku, jež se loví jednou za dva roky, tak byly doslova opačné, než předloni, kdy rybáři Vojenských lesů a statků Dolanský rybník lovili v zimě a větru v předvečer příchodu orkánu Herwart. Paradoxně hezké počasí výlovům příliš nesvědčí, protože ohrožuje ryby znehybněné v síti.

Výlov u Boletic, který ob rok střídá největší rybářskou událost Šumavy v režii VLS, výlov Olšiny, tradičně probíhá o svátečním říjnovém víkendu a je koncipován jako akce pro veřejnost. Rybník leží těsně za hranicí veřejně přístupného prostoru ve vojenském újezdu a proto je pro řadu návštěvníků příležitostí, jak do unikátní přírodní lokality, jíž se sedm desetiletí vyhnul okolní civilizační ruch, nahlédnout. Program výlovu navíc vedle dospělých milovníků rybích pochutin vždy pamatuje na děti.

„Stánek s lesní pedagogikou byl tentokrát zaměřený na rybníkářství, život na rybníce a v jeho okolí. Poznávaly se ryby, další vodní živočichové i rostliny, skládaly se puzzle, lovily dřevěné rybky i ty živé v kádi. Na své si přišly děti i jejich rodiče. Velká většina z nich se zapojila do soutěže o vánočního kapra, jejíž součástí bylo správně odpovědět na několik kvízových otázek. Ten, kdo se pozorně díval po informacích o rybách, neměl se správnými odpověďmi problém. Do osudí se proto dostaly téměř všechny odpovědní lístky,“ popsala lesní pedagožka divize VLS Horní Planá Růžena Heřmánková. Z nich odpoledne vylosoval ředitel divize VLS Horní Planá Michal Frnoch tři výherce. Štěstí měli dva chlapci a jedno děvče. To si se svými rodiči vyzvedlo poukázku na odběr jednoho kapra na sádkách ve Chvalšinách přímo na místě, dalším dvěma výhercům bude zaslána poštou.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…