VLS: Školáci z Hranic už vědí, jak loví rys ostrovid

24.11.2016 18:37

Nazačátku programu lesních pedagogů VLS z divize v Lipníku nad Bečvou nechybělo seznámení se skupinkou divočáků a pak už prvňáci z Hranic vyrazili s Romanou Klevarovou, Honzou Zíchou a Antonínem Mičánem do lesa za poznáním.

VLS: Školáci z Hranic už vědí, jak loví rys ostrovid
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Kdo je lesník a kdo myslivec, v tom si děti udělaly ihned jasno, a pustily se do poznávání jednotlivých prací spojených s lesní těžbou. Prohlídka vyvážecí soupravy uklízející klest z paseky oslovila hlavně kluky. Na děti pak čekala lanovka přibližující dřevo z lesa, štafeta s dřevorubeckými kleštěmi a poutavé povídání o životě a způsobu lovu naší největší kočkovité šelmy - rysa.

„A protože všichni chtěli zažít na vlastní kůži vzrušení z napínavého lovu, zahráli jsme si na rysa a srnce. Děti si tak vyzkoušely, že není snadné nepozorovaně se přiblížit z houští a ulovit svou kořist. Na závěr jsme si v lovecké chatě popovídali o myslivosti, rozehřáli tváře do červena a spokojené děti poslali zpět do školy,“ dodala Romana Klevarová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…