VLS spouštějí stipendijní program pro studenty lesnictví

09.12.2016 19:53

Stipendijní program, který má podporovat mladé uchazeče ve studiu vybraných lesnických profesí a pomoci jim pokrýt jeho náklady, spustil v minulých dnech státní podnik Vojenské lesy a statky ČR(VLS). Program je určen pro studenty lesnických učilišť či oborů vyučujících lesní mechanizátory. Student v něm může získat podporu až 3.000 korun měsíčně i další bonusy, pokud se zaváže po skončení studia nastoupit k VLS.

VLS spouštějí stipendijní program pro studenty lesnictví
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Stipendijní program je zaměřen na mladé studenty kvalifikovaných profesí lesních dělníků pro práce v těžební činnosti.„Chceme mladé uchazeče podpořit ve studiu těchto lesnických profesí, motivovat je k dobrým studijním výsledkům a pomoci jim i jejich rodinám s finanční zátěží, která je se studiem spojena. Vedle prospěchových kritérií je součástí dohody také závazek nastoupit do pracovního poměru po dokončení studia k VLS. Ten však na druhou stranu dává studentovy perspektivu uplatnění v oboru,“ poznamenal k programu ředitel VLS Josef Vojáček.

Žádost o stipendium mohou zájemci podávat v průběhu prvního ročníku studia, vstupním kritériem pro výběr jsou výsledky praktických zkoušek na konci prvního ročníku. Během letních prázdnin pak bude s vybranými uchazeči podepsána dohoda o přiznání stipendia.

Ze stipendijního programu pak může student pokrýt náklady na ubytování během studia až do měsíční výše 2.000 korun, až jeden tisíc korun pak může měsíčně čerpat jako měsíční paušál na další výdaje. Při splnění prospěchových kritérií mu VLS uhradí navíc získání řidičského průkazu na osobní a nákladní vozidlo.

„Přiznané stipendium je samozřejmě vázáno na prospěch, plnění dalších školních povinností, ale také na absolvování letních brigád u lesní divize VLS, kde bude po dokončení studia absolvent nastupovat,“ vysvětluje vedoucí personálního oddělení VLS Miroslava Ferancová.

Student tak nesmí mít neomluvené absence, nesmí proti němu být přijata kázeňská opatření. Podmínkou je také dosažení prospěchového průměru z odborných předmětů včetně praxí do 2.0 a získání příslušných kvalifikačních zkoušek. Na konci studia pak absolvent musí prokázat své znalosti v sortimentaci a druhování dříví.

Bonusový příspěvek na získání řidičských oprávnění je také vázán na prospěchová kritéria, která určuje individuálně při uzavření smlouvy o poskytování stipendia daná divize VLS. Podnik proplatí zpětně cenu kurzu a závěrečné zkoušky, náklady na opakování zkoušky nehradí.

Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec