VMware kupuje společnost Nicira

28.07.2012 16:45

Akvizicí se rozšiřuje síťové portfolio VMware o revoluční síťovou spolupráci a celou řadu možností pro jakákoliv cloudová prostředí.

VMware kupuje společnost Nicira
Foto: VMware
Popisek: Společnost VMware, Inc.

Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, včera oznámila, že podepsala konečnou smlouvu o akvizici společnosti Nicira, Inc. Ta je průkopníkem v oblasti softwarově definovaných sítí (software-defined networking, SDN) a jedničkou na trhu síťové virtualizace pro open source iniciativy.

„VMware vedl revoluci virtualizací serverů a máme možnost udělat totéž v oblasti datových center a cloudových sítí,“ řekl Paul Maritz, generální ředitel společnosti VMware. „Akvizice firmy Nicira zapadá do našeho portfolia síťových aktivit a VMware se díky ní stává lídrem v oblasti softwarově definovaných sítí.“

VMware získá společnost Nicira za 1,05 miliardy dolarů v hotovosti a přibližně 210 milionů dolarů vyplacených v rámci převzatého opčního programu. Akvizice podléhá schválení regulačními úřady a dalším obvyklým procedurám. Obě strany očekávají, že akvizice bude dokončena během druhé poloviny roku 2012. Akvizice byla schválena představenstvy společností VMware i Nicira a akcionáři společnosti Nicira.

O VMware
Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 3,77 miliardy USD v roce 2011 má VMware více než 350 tisíc zákazníků a 50 tisíc partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…