VŠFS: Vítězové letošní edice GMC mají šanci uspět ve světovém finále

03.04.2014 12:05

Letošní ročník soutěže Global Management Challenge, největší světové soutěže v řízení firem určené zejména studentům, zná své české vítěze. Stali se jimi Jan Kvarda, Samuel Říha a Mojmír Vinkler z týmu Second place is for losers.

VŠFS: Vítězové letošní edice GMC mají šanci uspět ve světovém finále
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Vítězové vedle řady atraktivních cen od partnerů získali studium MBA, které věnoval pořadatel české edice Vysoká škola finanční a správní. Patronem týmu byl generální partner soutěže J&T Banka. Světové finále, ve kterém své síly poměří více než 30 týmů z celého světa, se bude konat na podzim v ruském Soči.

Výsledky soutěže byly vyhlášeny na slavnostním galavečeru v úterý 25. března 2014 v Brožíkově sále na Staroměstské radnici, který velkoryse zapůjčil Magistrát hl. města Prahy, který současně soutěži poskytl, vedle Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, záštitu.

Letošního ročníku, již třetího, který v ČR pořádá VŠFS, se zúčastnilo celkem 141 týmů z více než 20 univerzit. Soutěžící prošli dvěma koly, přičemž do národního finále postoupilo osm nejlepších. Kritériem pro vítězství v Národním finále bylo dosažení nejvyššího zhodnocení investice.

Hlavní cenou bylo bezplatné studium MBA City University of Seattle na Vysoké škole finanční a správní. Letošní tým zvítězil s obrovským náskokem, což dává naděje do světového finále, tím spíše, že se jedná o tým, který zvítězil v národním kole již před dvěma lety a nasbíral tak již i mezinárodní zkušenosti.

Generálním partnerem soutěže je i letos J&T Banka, a.s., která poskytuje nejenom tolik potřebné finanční zázemí, ale velmi aktivně také přistupuje ke studentům zapojeným do soutěže. Pro postupující do druhého kola má společnost připravena bohatý motivační program. Mimořádně atraktivní jsou letos i hlavní partneři soutěže, kde se setkaly tak významné společnosti jako Škoda Auto, a.s., Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group a Deloitte Advisory s.r.o.

V příštím ročníku bude VŠFS hostitelkou světového finále, Prahu tak navštíví elitní týmy ze zemí zapojených do soutěže. A již v této chvíli víme, že generálními partnery mezinárodního finále GMC v Praze v roce 2015 budou J&T Banka a Škoda Auto.

Soutěž Global Management Challenge ověřuje teoretické i praktické manažerské dovednosti studentů a současně je učí nést důsledky svých rozhodnutí. Jen na nich totiž záleží, zda virtuální firma, kterou řídí, uspěje na vybraných trzích. Jednou z hlavních předností soutěže je spolupráce studentů s prestižními firmami. Ty se do projektu zapojují nejen jako partneři, ale i jako patroni podporující své týmy. Firmy poskytují soutěžícím odbornou pomoc a zasvěcují je do principů řízení společnosti, samotná rozhodnutí jsou ale plně na studentech.

Magdalena Straková
tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…