VTÚ umí nabídnout komplexní řešení, což je profesní benefit

20.02.2016 12:02

Řešení projektů vojenské vědy a výzkumu, jakožto technická pomoc Vojenského technického ústavu, s. p. ve prospěch Armády České republiky má svoje pokračování.

VTÚ umí nabídnout komplexní řešení, což je profesní benefit
Foto: VTÚ
Popisek: VTÚ

V řádu měsíců se opět setkali vrcholní představitelé obou institucí. Tentokrát se tak stalo 18. února 2016, když na ředitelství VTÚ v pražských Kbelích zavítal zástupce náčelníka Generálního štábu AČR – ředitel Společného operačního centra Ministerstva obrany generálmajor Ing. Petr Mikulenka v doprovodu zástupce ředitele SOC MO plukovníka gšt. Ing. Radka Šíby.

Seznámení s aktuální situací státního podniku a prezentace klíčových projektů z odborného portfolia odštěpných závodů v Praze – Kbelích, Vyškově a Slavičíně – to byla nosná témata návštěvy vrcholných představitelů Společného operačního centra Ministerstva obrany.

„Vzájemně jsme konzultovali koncepční směry Armády ČR ve vztahu ke schopnostem našeho státního podniku. Zevrubné diskusi byly podrobeny také zájmové oblasti VTÚ, které nabízí možná dílčí řešení stávajících bezpečnostních a zdravotních rizik,“ říká ředitel VTÚ, s. p. Mgr. Jiří Protiva.

Společné operační centrum Ministerstva obrany komplexně řídí a řeší systém plánování, výstavby, nasazení a podpory sil a prostředků ozbrojených sil ČR v zahraničních operacích a misích v souladu s mezinárodními závazky.        

„Vítám užší spolupráci armády s Vojenským technickým ústavem. Bezpečnostní situace není a nebude jednoduchá a my tady máme takříkajíc za rohem státní podnik Ministerstva obrany s potřebným profesním know-how. Byly nám prezentovány projekty s vysokou přidanou hodnotou, které sledují stávající trendy a přizpůsobují se aktuální situaci. VTÚ umí nabídnout komplexní řešení a to je veliký profesní benefit,“ konstatoval zástupce náčelníka Generálního štábu AČR – ředitel Společného operačního centra MO generálmajor Petr Mikulenka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…