VZP: Jak je to s možností získat příspěvky od VZP, když se do konce března přehlásíme od jiné pojišťovny?

23.03.2020 10:54

Pravidelná otázka týdne.

VZP: Jak je to s možností získat příspěvky od VZP, když se do konce března přehlásíme od jiné pojišťovny?
Foto: VZP
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Jestliže se přehlásíte k VZP v termínu od 1. 1. do 31. 3. 2020, stanete se našimi pojištěnci dnem 1. 7. 2020. Hned poté, resp. klidně už ten den můžete samozřejmě čerpat příspěvky z našeho fondu prevence jako kterýkoli jiný klient, a to v plné výši, jak je u daného příspěvku stanovena. Splnění podmínek pro vyplacení jednotlivých příspěvků z fondu prevence je posuzováno k datu podání žádosti. To, kde byl náš nový klient pojištěn v době, kdy si zaplatil příslušnou aktivitu, službu nebo zboží, ale není podstatné.

Obecně jsou příspěvky určeny pro pojištěnce VZP, kteří nedluží pojistné včetně penále a příslušenství na zdravotním pojištění a nejsou vyňati ze systému veřejného zdravotního pojištění (nemají žlutý průkaz vydávaný osobám, u nichž je VZP jen výpomocnou pojišťovnou). Konkrétní další podmínky jsou pak stanoveny u jednotlivých příspěvků. Potřebné informace najdete na stránkách www.vzp.cz/vyhody.

K žádostem o jednotlivé příspěvky z fondu prevence, které budete počínaje červencem podávat, můžete uplatnit platební doklady, které nebudou v den podání žádosti o příspěvek starší než 3 měsíce od data vystavení. To platí jak u příspěvků v kategorii Děti, tak i v kategorii Dospělí. Starší než zmíněné 3 měsíce mohou být jen platební doklady uplatněné v programu pro těhotné ženy a maminky, pro nedonošené novorozence a pro dárce krve, kde je možno předložit platební doklady vystavené od 1. 10. 2019.

Specifické podmínky a termíny mají programy Bezlepková dieta a Nízkobílkovinná dieta, určené dětem a studentům s diagnostikovanou celiakií, resp. s některou ze závažných vrozených metabolických poruch. Zde musí být platební doklady pro příspěvek za první pololetí vystaveny od 1. 1. do 30. 6. 2020 a žádost se podává od 1. 7. do 31. 8. 2020. I tyto příspěvky tedy naši noví klienti bez problémů stihnou. Žádosti za druhé pololetí se pak podávají až v prosinci, na doklady vystavené od 1. 7.

Jako pojištěnci VZP se také můžete zaregistrovat do našeho Klubu pevného zdraví a začít využívat všechny slevy a další benefity, které členům KPZ poskytují naši smluvní partneři po celé republice. A samozřejmě získáte také výhodnější cestovní a další komerční pojištění od Pojišťovny VZP, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…