VZP: Podání Přehledu přes webovou aplikaci Moje VZP si podnikatelé pochvalují

06.02.2020 12:18

Od 15. 1. 2020 mohou využívat klienti VZP možnost podání Přehledu o příjmech a výdajích OSVČ prostřednictvím webové aplikace Moje VZP. Největší zdravotní pojišťovna eviduje zpětnou vazbu od bezmála 400 respondentů, přitom 95 % z nich elektronické podání hodnotí pozitivně.

VZP: Podání Přehledu přes webovou aplikaci Moje VZP si podnikatelé pochvalují
Foto: VZP
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Podnikatelé, kteří vyplnili Dotazník k Přehledu OSVČ, hodnotí formulář jako srozumitelný a přehledný oproti papírové verzi. Další nespornou výhodou je, že pro podání Přehledu není potřeba nikam chodit a lze ho odeslat z pohodlí domova z počítače, tabletu či mobilu po zadání webové adresy moje.vzp.cz do prohlížeče. Podnikatelé na formuláři také oceňují, že je velmi intuitivní, jednoduchý a nezahlcuje uživatele nadbytečnými informacemi.

Pro podání Přehledu stačí být zaregistrovaný v Moje VZP. Interaktivní formulář doplní veškeré údaje, které pojišťovna o OSVČ eviduje. Klient vyplní údaje, které VZP nezná, tzn. nejčastěji pouze příjmy a výdaje za daný rok. Formulář za podnikatele také sám spočítá pojistné a případný přeplatek nebo nedoplatek na pojistném.

Po odeslání formuláře je podnikateli zaslán e-mail, který potvrzuje podání Přehledu OSVČ za rok 2019. Součástí tohoto e-mailu je také žádost s odkazem na vyplnění krátkého dotazníku. Pro VZP je zpětná vazba velmi důležitá, a proto dotazování bude pokračovat i nadále. Pojišťovna eviduje veškeré podněty a návrhy na vylepšení, kterými se bude postupně zabývat.

Termíny pro podání Přehledu v roce 2020
OSVČ, které nemají povinnost podávat daňové přiznání, musí zdravotní pojišťovně podat Přehled za rok 2019 nejpozději 8. dubna 2020
OSVČ, které mají povinnost podávat daňové přiznání, musí zdravotní pojišťovně podat Přehled za rok 2019 nejpozději 4. května 2020 (daňové přiznání do 1. 4. 2020)
OSVČ, za které daňové přiznání podává daňový poradce, musí tuto skutečnost zdravotní pojišťovně doložit do 30. dubna 2020 a Přehled za rok 2019 musí podat nejpozději 3. srpna 2020 (daňové přiznání do 1. 7. 2020)

Webovou aplikaci Moje VZP mohou pro podání Přehledu využít jen podnikatelé, kteří byli u VZP pojištěni po celý kalendářní rok 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…