VZP: Smog na severu Čech zvýšil zájem o dětské ozdravné pobyty

28.01.2013 15:30

S Mořským koníkem v letošním roce vycestují do Řecka a Chorvatska stovky školáků ze severu Čech. O třítýdenní léčebně-ozdravné pobyty chronicky nemocných dětí, pojištěných u VZP, je mimořádný zájem.

VZP: Smog na severu Čech zvýšil zájem o dětské ozdravné pobyty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

„Klientská pracoviště VZP přijímají od 15. ledna přihlášky na Mořského koníka. Každý den vyřizujeme desítky dotazů a žádostí, v posledních dnech však počet požadavků rapidně vzrost.  O léčebně-ozdravné pobyty se rodiče dětí zajímají hlavně poté, kdy byl na Ústecku a Liberecku vyhlášen stav smogové situace z důvodu špatných rozptylových podmínek,“ uvedla Zuzana Dvořáková, ředitelka Odboru služeb klientům Regionální pobočky VZP Ústí n. L. Třítýdenní léčebně-ozdravný pobyt u moře je vhodný například pro děti nemocné bronchiálním astmatem, alergickým onemocněním horních cest dýchacích způsobený pylem nebo chronickým zánětem vedlejších nosních dutin.

Mořský koník letos poskytne 21denní ozdravné pobyty u moře v období od května do začátku září a celkem se jich může zúčastnit až 3 200 chronicky nemocných dětí z celé České republiky, pojištěných u VZP. Z Ústeckého kraje v loňském roce odcestovalo k moři do Chorvatska či Řecka 534 dětí, z Libereckého kraje téměř 200.

Stanislav Šetina
specialista marketingu a komunikace 

k se vrací plátci pojistného, pokud nemá jiný splatný závazek vůči zdravotní pojišťovně. Má-li takový závazek, použije se přeplatek pojistného k jeho úhradě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…