VZP dál pomáhá: Dvakrát 111 111 korun pro povodní zasažené vesnice

01.08.2013 9:45

Zástupci VZP předali symbolické šeky v hodnotě 111 111 Kč starostům obcí České Kopisty (Ústecký kraj) a Putim (Jihočeský kraj). Peníze putují do zaplavených oblastí z interní sbírky zaměstnanců, kterou VZP vyhlásila na pomoc postiženým letošní povodní 7. června ve spolupráci s odborovou organizací pojišťovny.

VZP dál pomáhá: Dvakrát 111 111 korun pro povodní zasažené vesnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Na účet Humanitárního fondu dorazilo 442 962 korun. Jak už bylo dopředu avizováno, polovina částky je věnována postiženým obcím, které je využijí na nutné opravy po povodních. Na návrhy regionálních poboček byly schváleny dary pro Putim a České Kopisty každý ve výši 111 111 Kč. Tři jedničky jsou totiž oficiálním kódem VZP.

Šeky předala náměstkyně ředitele VZP Marta Řežábková a předsedkyně odborové organizace pojišťovny Dagmar Sládková.

Druhá polovina zaměstnanecké sbírky je určena zaměstnancům VZP, které také zasáhla povodeň. Veškeré příspěvky se schvalují na základě statutu Humanitárního fondu.

VZP tak pokračuje v pomoci zaplaveným. Již v červnu letošního roku vyčlenila více než 35 milionů na pomoc klientům, které postihly povodně.  Dvacet milionů uvolnila VZP na dezinfekční prostředky a ochranné pomůcky, dalších patnáct milionů na očkování proti žloutence typu A (případně A a B).

V rámci povodňové pomoci také Všeobecná zdravotní pojišťovna nabídla rodičům dětí ze čtyř nejvíce postižených obcí ve Středočeském a Ústeckém kraji (Vestec, Křinec, Křešice a Hřensko) možnost poslat děti ve věku od 6 – 8 let na třítýdenní pobyt k moři. Všechny peníze byly uvolněny z fondu prevence, nejsou tedy na místě obavy, že by chyběly na zdravotní péči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…