VZP pod vedením ředitele Kabátka otevřeně přiznala svou neschopnost

20.11.2014 19:08

Protonové centrum od 1. 10. 2014 sjednotilo ceny za frakci pro všechny nesmluvní partnery. Ceny za frakci, které platí pro všechny nesmluvní partnery, tedy i pro české pojišťovny, které nemají smluvní vztah s PTC, vychází z metodiky Ministerstva zdravotnictví ČR. Tento kalkulační list byl již v roce 2013 předložen SROBF, která ho následně předložila MZ ČR.

VZP pod vedením ředitele Kabátka otevřeně přiznala svou neschopnost
Foto: Proton Therapy Center
Popisek: Logo Proton Therapy Center (PTC)

VZP měla již od roku 2006 garantovány nejlepší cenové podmínky, které však opakovaně odmítala. VZP ČR se tedy pouze svým vlastním rozhodnutím ocitla v pozici nesmluvního partnera. Přitom nic nebrání uzavření standardní smlouvy s PTC. Pro klienty VZP je určitě výhodnější, aby VZP uzavřela s PTC standardní smlouvu, navíc za výhodných cenových podmínek, než aby je posílala do Mnichova a hradila vícenáklady na ubytování, překladatele a jiné služby, které léčbu celkově prodraží. Posílat pacienty do Mnichova je rozhodnutí VZP a ve svém důsledku je nákladnější a nepohodlnější pro pojišťovnu i pacienty.

PTC vyzývalo opakovaně VZP ČR k jednání již od roku 2012. VZP ČR však po celou dobu tyto jednání komplikovala a v září 2014 na výzvy k jednání ředitel Kabátek přestal reagovat úplně.

Výhodné cenové nabídky jsou připraveny pro všechny české pojišťovny, které mají skutečný zájem zajistit svým klientům přístup k šetrné a bezpečné léčbě, zajistit si kapacitu v PTC v Praze a chovat se ekonomicky a zodpovědně vůči svěřeným finančním prostředkům.

Protonové centrum v Praze disponuje nejmodernější technologií v Evropě pro radioterapeutickou léčbu nádorových onemocnění i tak potřebnou diagnostikou, která šanci na včasný záchyt nemoci zvyšuje a tím i na její vyléčení. V Čechách se na diagnostiku neúměrně dlouho čeká a přesto, že zdravotnická zařízení naléhají na rozšíření možností diagnostiky, VZP odmítá s PTC uzavřít smlouvu dokonce i na nedostatkovou PET/CT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…