VZP prodlouží všem nemocnicím rámcové smlouvy

22.06.2018 13:34

VZP automaticky prodlouží poskytovatelům lůžkové zdravotní péče stávající rámcové smlouvy o jeden rok. S těmi zdravotnickými zařízeními, u nichž již došlo po vzájemných jednáních ke konsensu, bude pojišťovna uzavírat smlouvy rovnou na standardní období pěti let.

VZP prodlouží všem nemocnicím rámcové smlouvy
Foto: VZP
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Na konci tohoto roku bude končit platnost stávajících smluv, které mají jednotlivá lůžková zařízení s VZP uzavřeny. Pojišťovna chce svým rozhodnutím předejít tomu, aby jakákoli ze stran měla pocit, že by na ni mohl být vyvíjen z časových důvodů jakýkoli tlak. VZP zároveň oceňuje, že zástupci krajů mají k problematice úhrad za služby poskytnuté v nemocnicích a dalších zařízeních lůžkové péče mimořádně konstruktivní přístup.

K tomuto kroku se VZP rozhodla po středečním jednání krajů se zdravotními pojišťovnami. Z něho jednoznačně vyplynulo, že jde o složitou problematiku, pro kterou neexistuje přímočaré a jednoduché řešení. Je třeba pohlížet na tuto záležitost z dlouhodobého hlediska a hledat východiska, která budou výhodná pro všechny strany, a to pro pacienty, zdravotnická zařízení, zdravotní pojišťovny i kraje. Z jednání také vzešla nutnost vypracování podrobné analýzy o zajištění zdravotní péče v jednotlivých krajích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…