VZP získala 16 042 nových klientů, příště chce lepší výseldek

11.07.2013 11:08

Přestože se k VZP v přeregistračním termínu do 30. 6. 2013 přehlásilo od jiných zdravotních pojišťoven přes 16 tisíc nových klientů, není pro ni výsledná bilance počtu pojištěnců příznivá. Potvrdilo se tak to, co vedení VZP očekávalo.

VZP získala 16 042 nových klientů, příště chce lepší výseldek
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

Pro pojišťovnu, která si přesto nadále udržuje suverénní vedoucí pozici mezi zdravotními pojišťovnami v Česku, je to výzva, aby v příštím roce usilovala o výrazně lepší výsledek.
 
Přesně se k VZP přeregistrovalo 16 042 nových pojištěnců. Celkem by tak pojišťovna měla mít k 1. 1. 2014 zaregistrovaných 5 988 078 klientů (pozn.: přeregistrace k 30. 6. 2013 se projeví až od 1. 1. 2014). Číslo ovšem nemusí být definitivní, může ho změnit například demografický vývoj (narození, úmrtí, příchod nových pojištěnců z ciziny atd.).
 
To, že počet klientů VZP poklesl pod 6 milionů, je skutečnost, se kterou vedení pojišťovny dlouhodobě počítalo a předem ji opakovaně avizovalo. Potvrdilo se, že obrátit negativní obraz VZP v očích veřejnosti není možné za několik měsíců.
 
Příchod tisíců nových klientů nicméně ukazuje, že se trend vnímání VZP ze strany veřejnosti začíná obracet. Cílem pojišťovny proto je dosáhnout v příštím přeregistračním termínu pozitivního salda.
 
Všem novým pojištěncům VZP děkuje za důvěru, se kterou se svěřili do její péče. Poděkování patří i těm bezmála šesti milionům klientů, kteří u VZP zůstali navzdory negativní kampani, která proti ní byla vedena z různých stran. VZP nadále zůstává klíčovým pilířem zdravotního systému v České republice a 140 miliard korun, které ročně vydává na zdravotní péči o své klienty, jim dává záruku, že o ně bude postaráno nejlépe, jak je to jen možné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…