Vánoční melodie nejen válečným veteránům zahrály soubor Ondráš i armádní hudba

19.12.2015 18:10

Ve čtvrtek 17. prosince se ve vojenském kostele sv. Jana Nepomuckého v Praze uskutečnil vánoční koncert Vojenského uměleckého souboru Ondráš věnovaný válečným veteránům. O týden dříve zase hrála k Vánocům Ústřední hudba AČR, která naplnila kostel Církve čs. husitské v Praze – Dejvicích.

Vánoční melodie nejen válečným veteránům zahrály soubor Ondráš i armádní hudba
Foto: Tristan Wannek
Popisek: Váleční veteráni

Včera účastníky koncertu ve vojenském kostele přivítal na tomto už tradičním předvánočním setkání ředitel odboru pro válečné veterány plukovník Eduard Stehlík a ředitel Vojenských lázeňských a rekreačních zařízení Václav Janoušek.

Tentokrát si orchestr lidových nástrojů a dívčí sbor Vojenského uměleckého souboru Ondráš připravil hudební program pod názvem „Neseme vám tu novinu“. Díky vánočním koledám a svátečním skladbám se podařilo vytvořit tu pravou vánoční náladu i atmosféru.

Nejen Orchestr lidových nástrojů pod vedením Jaromíra Kučery, ale také Dívčí pěvecký sbor, který řídil Martin Peprník, sklidili za svá vystoupení od účastníků koncertu zasloužený potlesk.

Na koncert navázalo v podvečerních hodinách přátelské setkání představitelů Ministerstva obrany ČR s válečnými veterány, účastníky národního boje za osvobození a se zástupci občanských sdružení, která s resortem spolupracují. Válečné veterány přišli pozdravit představitelé resortu obrany i Armády České republiky – náměstkyně ministra obrany pro řízení sekce právní MO Alena Netolická, náměstek pro řízení sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací MO Tomáš Kuchta, náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Josef Bečvář, zástupce náčelníka Generálního štábu AČR-inspektor AČR generálmajor Jaroslav Kocián a další významní hosté. Ti se také spolu s válečnými veterány zúčastnili i vánočního koncertu.

Vánoční koncert Ústřední hudby AČR v Dejvicích

Vánoční atmosférou byl prodchnut také koncert Ústřední hudby AČR, který se uskutečnil ve čtvrtek 10. prosince v kostele Církve čs. husitské v Praze – Dejvicích. Na koncertu, který uspořádalo Posádkové velitelství Praha ve spolupráci s Městskou částí Prahy 6, účinkoval Brass-Band Ústřední hudby AČR pod vedením podplukovníka Jaroslava Šípa. Za resort obrany se akce zúčastnil zástupce náčelníka GŠ – inspektor AČR generálmajor Jaroslav Kocián a velitel Posádkového velitelství Praha plukovník gšt. Milan Virt.

Plně naplněným kostelem se linuly známé melodie klasiků, jako jsou Georg Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach, či Wolfgang Amadeus Mozart, ale také například hudba skladatele muzikálových melodií Andrew Lloyd Webbera. Nechyběly ani vánoční melodie. Velitel a šéfdirigent Ústřední hudby AČR Jaroslav Šíp pro orchestr upravil směs vánočních koled a v závěru zazněla i česká vánoční píseň Narodil se Kristus pán. Velký úspěch zaznamenal také Kühnův dětský pěvecký sbor, vystoupení sólistky opery Národního divadla Marie Fajtové. Představili se také instrumentální sólisté nadporučík Jan Pohořalý, nadporučík Josef Matějka, Veronika Panochová a Jakub Janšta.

Vojenský umělecký soubor Ondráš uvedl ve čtvrtek 17. 12. vánoční koncert pro válečné veterány

Vojenský umělecký soubor Ondráš uvedl ve čtvrtek 17. 12. vánoční koncert pro válečné veterány

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…