Vápník a vitamíny K2 a D3 – důležitá kombinace nejen pro naše kosti. Radí ortoped

03.07.2016 17:42

Vápník je základní stavební složkou kostí, stejně důležitou roli však hraje i pro správnou činnost srdce, svalů, nervů a srážlivost krve. Kosti jsou zásobárnou vápníku, odkud si ho v případě potřeby tělo odebírá. Pokud spotřeba vápníku dlouhodobě převládá nad jeho příjmem, dochází k poklesu hladiny vápníku v krvi a tělo si ho doplňuje z kostí. To způsobuje, že kosti jsou poréznější, křehčí a zvyšuje se tak riziko zlomenin. Důsledkem je osteoporóza. Příjem samotného vápníku ale není dostatečné řešení. Nejnovější výzkumy potvrzují důležitost kombinace vápníku s vitamíny K2 a D3. Tyto dva vitamíny jsou důležité nejen pro kosti, ale i v případě problémů s vysokým krevním tlakem či jako prevence srdečně-cévních onemocnění.

Vápník a vitamíny K2 a D3 – důležitá kombinace nejen pro naše kosti. Radí ortoped
Foto: Biomin
Popisek: Vitamin-K2 + vitamin D3 PREMIUM od farmaceutiské společnosti Biomin.

Vitamíny K2 a D3 – významní spojenci vápníku

Vitamín K2 směřuje vápník do kostí a zabraňuje ukládání vápníku do měkkých tkání a nejen to. Nejnovější výzkumy potvrdily, že vitamín K2 dokáže vyplavit z cév existující usazeniny, což znamená, že vitamín K2 by měl také být v povinné výbavě lékárničky lidí, kteří mají problém s vysokým krevním tlakem a cévami. Předpokládá se, že další významnou úlohou vitamínu K2 je prevence rakoviny a to aktivací proteinů, které kontrolují růst buněk organizmu. Nedostatek vitamínu K2 může přispět i k nárůstu kardiovaskulárních onemocnění, osteoporózy, čehož jsme svědky v posledních desetiletích.

„Lékaři, kteří dennodenně přicházejí do styku s osteoporózou, už vědí, že bez vitamínu K2 se neobejde žádná léčba osteoporózy. Na zabezpečení rovnováhy v organismu musíme nasměrovat vápník tam, kde je pro tělo prospěšný, tedy do kostí a zubů. Bez správné kombinace vitamínu K2 a D3 to ale není možné. Tak jako se kdysi považovalo za převratné tvrzení, že ke každé antibiotické léčbě jsou potřebná probiotika, dnes víme, že žádná léčba osteoporózy se neobejde bez vitamínu K2 a D3,“ říká ortoped MUDr. Tomáš Kubranský.

Jestliže mluvíme o kostech, nezapomínejme ani na déčko

Úlohou vitamínu D3 je udržování správné hladiny vápníku a fosforu v krvi, která je nepostradatelná pro vývoj, růst a obnovu kostí. Bez vitamínu D3 se do našeho těla nedokáže vstřebat vápník a následkem může být osteopénie a osteoporóza. Vitamín D3 ovlivňuje více než 200 procesů v našem těle a má vliv na stav našeho kardiovaskulárního systému, metabolismu, cukru, ovlivňuje naši váhu, může ovlivnit projevy sklerózy multiplex, naši náladu či kognitivní funkce. Ovlivňuje důležité imunitní procesy, regulaci krevního tlaku, růst krevních, svalových a kožních buněk. Velmi důležitý je pro děti, kterým pomáhá při správném vývoji svalů a kostí. Stejně tak pro seniory, u kterých nízká hladina vitaminu D3 způsobuje snížení svalové hmoty a poruchy svalové a nervové koordinace, jehož následkem je zvýšený výskyt pádů a zvýšené riziko zlomenin.

T:\Nabídky\Biomin\vitamin-K2_D3-PREMIUM-biomin-box orez.png

Jak dosáhnout optimální hladiny vitamínu K2 a D3?

Existuje několik možností, jak si zvýšit hladinu vitamínu K2 a D3. Úpravou stravy, nebo správným opalováním je možné dosáhnout jen částečného zlepšení. Nejjistější a nejúčinnější alternativou je však pravidelné doplňování vitamínů výživovým doplňkem, kde je zaručena stálá a dostatečná dávka ve farmaceutické kvalitě. Za pozornost proto stojí novinka společnosti BIOMIN, obsahující vitamín K2 a D3 v dostatečném množství pro zdraví vašich kostí. Balení lze zakoupit ve většině lékáren nebo na internetu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…