Ve Frýdku-Místku se v roce 2014 narodilo 1.106 dětí,

08.01.2015 7:30

Rodiče volili pro své potomky nejčastěji česká jména. Mezi neoblíbenější dívčí jména v loňském roce patřila Tereza, dále Eliška, která spadla z prvního na druhé místo, následovala Marie, Adéla a Kristýna. Pro chlapce rodiče volili nejčastěji jméno Jakub a Jan, v roce 2013 to bylo obráceně, dále Adam, Dominik a Matyáš.

Ve Frýdku-Místku se v roce 2014 narodilo 1.106 dětí,
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Ve Frýdku-Místku se v roce 2014 narodilo 1.106 dětí, což je v porovnání s rokem 2013 o 10 méně. Chlapců bylo 592 a děvčat 514. Porodníci také v 6 případech pomáhali na svět dvojčatům.

Rodiče volili pro své potomky nejčastěji česká jména. Mezi neoblíbenější dívčí jména v loňském roce patřila Tereza, dále Eliška, která spadla z prvního na druhé místo, následovala Marie, Adéla a Kristýna. Pro chlapce rodiče volili nejčastěji jméno Jakub a Jan, v roce 2013 to bylo obráceně, dále Adam, Dominik a Matyáš.

 Některé děti dostaly neobvyklá jména. Mezi chlapci tak bude například Matteo, Joel, Attila, Quido nebo Jonatan a mezi dívkami Grace, Sadie, Matylda, Thea, Lara nevbo Vivienne.

Možnost dát svým dětem dvě jména využili rodiče u 25 dětí, což je v porovnání s rokem 2013 o 3 více. 

Prvním občánkem města roku 2015 je Alois Bužek. Narodil se 3. ledna v 04:17 hodin, měří 53 cm a váží 4.6 kilogramů.

Primátor města Radim Vrbata bude pokračovat v tradici a osobně předá matce Ivaně písemné blahopřání a zároveň obdaruje prvního občánka města narozeného v novém roce malými pozornostmi. Stane se tak ale až v únoru, tedy po šesti týdnech od narození Aloise, aby nebylo ohroženo jeho zdraví ani zdraví jeho matky.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…