Ve věznici Pankrác hořelo, hlásí Vězeňská služba, která stěhovala čtyři stovky trestanců

11.04.2015 10:43

Ve čtvrtek ve večerních hodinách se v jednom z dvorů Vazební věznice Praha Pankrác vznítilo uskladněné polystyrenové obložení. Žádná vězněná osoba ani pracovník vězeňské služby nebyli při požáru ohroženi na životě.

Ve věznici Pankrác hořelo, hlásí Vězeňská služba, která stěhovala čtyři stovky trestanců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vazební věznice Praha-Pankrác

Příslušníci, kteří se v blízkosti ohně pohybovali a nadýchali dýmu, byli ihned ošetřeni. Celkem bylo z důvodu nadýchání kouře ošetřeno šest osob. Převážně z preventivních důvodů bylo přemístěno 399 vězňů.

Vězněné osoby z přilehlé budovy byly okamžitě po vzniku požáru přemístěny do jiného objektu v areálu vazební věznice. Z celkového počtu evakuovaných bylo více než 100 vězněných osob přemístěno z důvodu průniku dýmu do cel. Vězněné osoby, které byly přemístěny do jiné budovy, se ještě v noci vrátily zpět do svých cel.

Ihned po požáru byla provedena sčítací prověrka vězňů, žádný z odsouzených neopustil budovu věznice. Vznícený stavební materiál byl umístěn v blízkosti budovy, která se v současné době rekonstruuje a bude sloužit jako ubytovna pro odsouzené. Odhadovaná škoda způsobená požárem přesahuje 600 000,- Kč.
Informace o úmrtí vězněné osoby, která se v souvislosti s požárem objevila v médiích, nemá ve skutečnosti s touto událostí žádnou souvislost. Úmrtí vězně se prošetřuje, zhoršení jeho zdravotního stavu ale nastalo již před vypuknutím požáru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…