Vedení Seniorů ČR jednalo s hejtmany

16.03.2018 12:39

Zástupci vedení Senioři ČR, z.s. děkují za setkání s hejtmany v rámci 10. Zasedání Rady asociace krajů, které probíhá ve dnech 15. a 16. března 2018 v Teplicích.

Vedení Seniorů ČR jednalo s hejtmany
Foto: senioricr.cz
Popisek: Senioři ČR - logo

Prezident MUDr. Vladimír Dryml a viceprezidenti Olga Jandová a Miloslav Mrština mohli na jednání seznámit hejtmany v čele s hejtmankou Janou Vildumetzovou s aktuální informací o vystoupení největší seniorské organizace Senioři ČR z Rady seniorů ČR. Jako důvody byly uvedeny dlouhodobé neshody, rozdílnost názorů a hlavně nespolupráce se Seniory ČR, z.s.

Hejtmani byli také seznámeni s plánovanými celostátními akcemi a projekty, které pro důchodce v letošním roce Senioři ČR, z.s. organizují.

V současné době běží petice za zrušení koncesionářských poplatků pro seniory nad 65 let, jednání s ministerstvem zdravotnictví na zavedení plošných jednotných doplatků za léky. Připravuje se spuštění chytré karty „ID Senior“, společného projektu s BESIP zaměřenou na bezpečnost a v létě si naši senioři mohou zasportovat na Mezinárodních sportovních hrách organizovaných ke 100. výročí založení samostatného Československého státu.

Všechny tyto aktivity byly hejtmany pozitivně vnímány a vznikla dohoda o vzájemné podpoře při jednáních za hájení oprávněných zájmů a požadavku důchodců, humanitární pomoc starším občanům a jejich společensko-kulturní vyžití. To vše by mělo zastřešit memorandum, které by Senioři ČR, z.s. v nejbližších dnech podepsali nejen tedy s Asociací krajů, ale také se Svazem měst a obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…