Veterináři upozornili na nehygienický prodej masných výrobků na farmářských trzích v Královéhradeckém kraji

23.06.2017 16:53

Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy provedli o uplynulém víkendu kontrolu prodeje na farmářských trzích ve městě Doudleby nad Orlicí v Královéhradeckém kraji, při které zjistili četné nedostatky. Ty se týkaly především nedodržení teploty uchovávání nabízeného zboží, ochrany těchto potravin před vnější kontaminací a jejich značení. Zkontrolováno bylo celkem zhruba 30 kg masných výrobků. Jejich výrobcem nebyl prodávající subjekt, ale komerční výrobci masných produktů.

Veterináři upozornili na nehygienický prodej masných výrobků na farmářských trzích v Královéhradeckém kraji
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

V místě uložení masných výrobků byla naměřena teplota 15 °C, ačkoliv teplota uchování deklarovaná výrobcem byla do 5 °C, respektive  do 7 °C . Masné výrobky byly volně položené na prodejním pultu bez jakékoliv ochrany před sekundární kontaminací (zejména před povětrnostními vlivy a kontaktem zákazníků).

U vystavených masných výrobků nebylo uvedeno žádné datum použitelnosti ani datum minimální trvanlivosti a nebyly označeny dalšími povinnými údaji.

Na základě kontroly byl prodej masných výrobků na místě pozastaven a po dohodě s organizátorem prodejce trh opustil. Prodejci může dle platné legislativy hrozit pokuta až do výše 10 000 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…