Veterinární správa: Aktuální informace o problematickém polském hovězím mase

04.02.2019 18:23

Z celkového množství 300 kg polského hovězího masa, směřovalo 112 kg do Prahy, kde se podařilo 56 kg zajistit ve skladu a nedostalo se tak k zákazníkům. Zbylých 56 kg masa bylo distribuováno do několika pražských restaurací. Dle šetření na místě bylo již maso spotřebováno.

Veterinární správa: Aktuální informace o problematickém polském hovězím mase
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Ze zásilky masa byly odebrány vzorky, které byly odeslány na vyšetření na rezidua inhibičních látek (průkaz léčení zvířat antibiotiky), senzorické posouzení a salmonelu, výsledky většiny vyšetření budou známé během zítřka, vyšetření na salmonely nejdříve ve čtvrtek 7. 2. 2019.

20 kg polského hovězího masa, které směřovalo k příjemci do Varnsdorfu v Ústeckém kraji, bylo prodáno v provozovně příjemce (řeznictví) konečným spotřebitelům a v současné době se na místě nenalézá žádné maso z této zásilky.

V Novém Bydžově na Královéhradecku, kam směřovala zásilka 107 kg hovězího masa, již o problému věděli od dodavatele a zásilku vrátili ještě před tím, než byla oznámena systémem rychlého varování RASFF.

Dvě várky masa (40 a 21 kg), které se dostaly do Kostelce nad Labem, byly prodány příjemcem zásilky, který zde provozuje řeznictví, konečným spotřebitelům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …