Laboratorní vyšetření při kontrole odebraných vzorků prokázalo, že masný polotovar obsahoval bakterie salmonely. Při došetřování případu bylo zjištěno, že zpracovatel od polského dodavatele nakoupil kuřecí stehna, která dále zpracoval na výše uvedené masné polotovary. Polotovarem následně zásoboval řadu dalších subjektů – poskytovatelů rychlého občerstvení v různých regionech.
V současné době probíhá stahování distribuovaného výrobku od odběratelů. Zda byla zdrojem bakterií zpracovávaná surovina, či ke kontaminaci došlo v provoze při výrobě kebabů, není v tuto chvíli známo. SVS zpracovateli nařídila provedení důkladné sanitace všech výrobních zařízení a prostor, kde k výrobě kebabu docházelo.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva