Vězeňská služba: Bývalý příslušník, kterého obvinil vězeň, se protiprávního jednání nedopustil

26.04.2018 16:39

Dnes již bývalého příslušníka VS ČR, který pracoval jako vrchní inspektor strážní služby ve Věznici Rýnovice závažně obvinil jeden z vězňů z toho, že mu měl pomoci k útěku a údajně si za tuto službu říci o finanční částku.

Vězeňská služba: Bývalý příslušník, kterého obvinil vězeň, se protiprávního jednání nedopustil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

Oznámení spočívalo v tom, že mu dotyčný za 30 tisíc korun a 1 tisíc EUR zařídil vězni přeřazení z vnitřní střežené části věznice do vnější nestřežené části a následně mu měl za 100 tisíc korun také obstarat osobní auto, které ho odvezlo do Polska. Z Polska vězeň uprchl dále na Slovensko, kde byl po čtyřech měsících zadržen slovenskou policií a následně do ČR byl vydán v srpnu 2017.

Příslušníci GIBS zahájili ve věci úkony trestního řízení vůči konkrétnímu vrchnímu inspektorovi strážní služby a začala celou věc prověřovat. Během prověřování probíhala intenzivní a profesionální spolupráce s ředitelem věznice v Rýnovicích a vedoucím oddělení prevence a stížností, kteří poskytli GIBS nezbytnou pomoc, stejně jako i řada jejich přímých podřízených. Výsledkem této několikaměsíční práce je konstatování, že bývalý příslušník VS ČR se žádného protiprávního jednání nedopustil, na útěku vězně se nepodílel a žádný úplatek nepožadoval ani nepřevzal.

Vězeň je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu křivého obvinění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…