Vězeňská služba ČR se ohrazuje proti článku Lidových novin

16.06.2015 10:25 | Zprávy

služba České republiky se ostře ohrazuje proti článku Martina Shabua otištěném v pondělních Lidových novinách s názvem „Vězeňská služba asi opět ztratí šéfa“.

Vězeňská služba ČR se ohrazuje proti článku Lidových novin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

Výrok generálního ředitele VS ČR Pavla Ondráška, citovaný doslovně v článku, je zcela smyšlený a neautentický. „Dlouhodobě jsem pobouřen způsobem, jakým Lidové noviny informují o dění ve vězeňské službě, tento poslední příklad však již zcela překročil hranice seriózní žurnalistiky,“ uvedl generální ředitel VS ČR Pavel Ondrášek.     

Generální ředitel VS ČR neposkytl Lidovým novinám žádné vyjádření, které by v článku tímto způsobem mohlo být citováno; s redaktorem Shabuem nehovořil a informace, odvolávající se na Pavla Ondráška, jsou tedy zcela lživé. Vězeňská služba ČR vyjadřuje hluboké znepokojení z redakční praxe listu a bude proto žádat od šéfredaktora Lidových novin vysvětlení a veřejnou omluvu.  


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…