Vězeňská služba: Hromadné darování krve

18.10.2021 19:33 | Tisková zpráva

Vězeňská služba ČR navazuje na loňský úspěšný ročník Hromadného darování krve s vězeňskou službou a také letos se naši kolegové rozhodli svoji kapkou krve přispět k pomoci ostatním.

Vězeňská služba: Hromadné darování krve
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

První odběry se uskuteční v ÚVN Praha – Střešovice tento čtvrtek 21. října 2021.

Před 10. hodinou bude na místě přítomen i nový generální ředitel Vězeňské služby brig. gen. Simon Michailidis, který bude připravený na krátký brífink s novináři v atriu nemocnice. Poprosím Vás o předběžné potvrzení Vaší účasti.

Budeme rádi, když zaměstnance Vězeňské služby ČR přijdete podpořit a svými mediálními výstupy pomůžete k osvětě v oblasti darování krve.

V loňském roce se do projektu hromadného darování krve zapojilo 400 kolegů a během deseti týdnů darovali odhadem 160 litrů krve. Mnozí také plazmu po prodělaném onemocnění Covid-19. Veškeré nemocnice, ve kterých se odběry uskutečnily, tuto spolupráci naprosto kladně hodnotily. Jednak proto, že přišlo mnoho prvodárců a nemocnice tak mohou rozšířit svoji dárcovskou základnu  a  také proto, že dárci přišli v době, kdy se jiní obávají darovat krev kvůli koronavirové epidemii.

Aktuálně v České republice chybí až 200 tisíc dárců krve. S rozvojem léčebných metod roste stále více i potřeba krve získané od dárců. V průměru dostane každý občan za svůj život pětkrát krevní transfuzi a čtrnáctkrát lék vyrobený z krve. Každé tři vteřiny někdo potřebuje krev dárce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…