Vězeňská služba: Novou monografii České vězeňství slavnostně pokřtil ředitel IKSP Petr Zeman

16.05.2022 9:48 | Tisková zpráva

V úterý 10. května 2022 byla na Právnické fakultě UK slavnostně pokřtěna právní monografie České vězeňství, která byla vydána na konci roku 2021 s podporou vydavatelství Wolters Kluwer. Za účasti hlavních editorů Jakuba Drápala, Václava Jiřičky a Terezy Raszkové a dalších více než dvou desítek spoluautorů knihu slavnostně pokřtil ředitel Institutu pro kriminologii a sociální prevenci Petr Zeman.

Vězeňská služba: Novou monografii České vězeňství slavnostně pokřtil ředitel IKSP Petr Zeman
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

„Považuji za velmi přínosné, že se kniha nezabývá jen právní úpravou a historií, ale nabízí též statistiky a konkrétní informace o fungování českého vězeňství. Nad rámec toho se z ní lze dozvědět např. o skutečném životě ve vězení, o budovách věznic či o možnostech zlepšení našeho vězeňství. Závěrečné teze pak pro nás mohou být vodítkem, jak k četbě knihy a k tématu vězeňství přistupovat – jde totiž o to na základě dostatku znalostí, sdílených zkušeností a argumentů učinit naše vězeňství lepším, tedy efektivnějším i humánnějším,“ – uvedla v úvodním slově monografie soudkyně Evropského soudu pro lidská práva Kateřina Šimáčková.

Monografie představuje teoretické a praktické poznatky o vězeňství. Rozebírá základní oblasti vězeňství, aby nabídla rozšířený vhled pro ty, kteří se zajímají o danou problematiku v českém prostředí. Kniha je přizpůsobena širokému okruhu čtenářů, přičemž primárně cílí na nové pracovníky ve vězeňství, studenty, sociální pracovníky, soudce, státní zástupce i laickou veřejnost. Zároveň text nabízí mnohé i těm, kteří se sice v určitých oblastech vězeňství pohybují dlouhodobě, ale zároveň se nemusí plně orientovat v teoretickém a zahraničním diskurzu nebo v oblastech vězeňství, kterým se primárně nevěnují.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…