Vězeňská služba: Příslušník vězeňské služby zachránil dítě v ukradeném voze

20.01.2022 14:12 | Tisková zpráva

Martin Pešek, strážný z Věznice Všehrdy, významně dopomohl k záchraně ročního chlapce, kterého zloděj v Chomutově unesl v ukradeném voze. Díky rychlé reakci našeho kolegy a jeho perfektní znalosti prostředí se mu ale podařilo auto i s chlapcem zanedlouho vypátrat. Kauza, o které už informovala policie, kdy dopadla zloděje, který v Chomutově ukradl auto s dítětem, má dalšího hrdinu z řad Vězeňské služby ČR.

Vězeňská služba: Příslušník vězeňské služby zachránil dítě v ukradeném voze
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Ráno po noční směně se kolega z Věznice Všehrdy dozvěděl, že před školkou neznámý pachatel ukradl vůz i s ročním chlapcem. Neváhal ani chvíli a sám se aktivně zapojil do pátrací akce. Tou dobou už chlapce hledali policisté i další osoby. Kolega vytipoval místa, která se mu jevila jako pravděpodobná, a opravdu našel odstavený vůz i s ročním chlapcem. Zabránil tak tragédii, která se mohla stát, kdyby dítě ve vozidle zůstalo samo bez pomoci. Zloděj se tou dobou již v autě ani jeho okolí nezdržoval.

Chlapec je v pořádku a v bezpečí své rodiny. Muž, který vozidlo ukradl, byl zadržen v pátek večer. K činu se přiznal. 46letý muž z Teplicka byl obviněn ze spáchání tří trestných činů.

Našemu příslušníkovi patří velké poděkování. Vážíme si toho a jsme vděčni, že jsou v našich řadách kolegové, kteří v případě potřeby neváhají a okamžitě se vydají na pomoc těm, kteří ji potřebují!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…